Sivut

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Viikon blogihaaste!


Tiian blogissa on tälläinen haaste, joten ajattelin sen nyt toteuttaa, ennenkö rupean postailemaan viimmeviikosta :) Mutta enköhän nekin postaukset saa parin päivän sisällä tehtyä, mutta tässä tällänen kiva ja nopea postaus väliin, että ei tule liian suurta taukoa postausten väleille!

Mitä hevoseni tekee, kun..


Ratsastus
... nousen sen selkään? Kun sitä pyytää pysähtymään penkin tms. viereen se yleensä hiipii vielä pari askelta, mutta sitten se pysähtyy ja antaa nousta selkään. Joskus se kuitenkin kun oon saanut jalan jalustimeen, saattaa se ruveta taas hiipimään :D Mutta jos Sara ei lähde hiipimään, se lähtee liikkeelle kun istun selässä.
... kävelen pitkin ohjin alkukäyntejä? Kävelee normaalisti tarkkaavaisena, joskus saattaa yrittää oikoa portille päin, mutta todella harvoin.
... se ei jaksaisi lähteä töihin? Kävelee vain laiskasti kentälle ja laitumelta talliin :D
... pyydän sitä vaihtamaan laukkaa? Kun vaihtaa oikean laukan vasempaan tulee ensimmäisillä kerroilla tulee kauhee sekasikiövaihto, mutta toiseen suuntaan tulee yleisesti puhas vaihto.
... se pelkää jotain estettä? Kieltää tai kyttäilee, vesiesteet on Saran mielestä aivan kauheita :D
... maastossa pitäisi mennä ojan yli? En ole koskaan mennyt Saran kanssa.
... tipahdan? Lähtee lepposasti pois kävelemään tai sitten kattoo mua ihmeissään.
... maastossa tulee traktori/joku muu iso auto vastaan?  Autoista tms ei sano mitään, mutta joskus rekat ja traktorit ovat aivan liian kauheita ja reagoi niihin mahdollisimman kauas menemällä.
... käytän raippaa? Kiukkuisena pukittaa ja protestoi, mutta yleisesti reipastumalla :)



Hoitotoimenpiteet
... puhdistan kaviot? Nostaa nätisti kaviot pyydättäessä, mutta silloin tällöin alkaa "horjumaan", jos ei teekkään niinkuin Sara olisi halunnut. Takakavioita pitäisi melkein kaksin käsin pidellä, kun se varaa paljon takajaloille painoa :D
... pesen sitä? Aluksi saattaa vähän pyöriä, mutta kun hoksaa, että sitä pestään, niin seisoo nätisti. 
... laitan sille suitset? Kun Sara tuli meille se nosti aina kiusallansa suitset (varmaankin ratsastuskoulussa opittu kiusanteko pikkulapsille), mutta nykyään ei melkein koskaan nosta päätänsä.
.. kiristän satulavyötä? Saattaa joskus vähän tantteerata, mutta yleensä seisoskelee ja taistelee pullistelemalla vastaan :D
... suihkutan hyttysmyrkkyä? Ei piittaa oikeastaan mitään, joskus voi säpsähtää.
... haen sen sisälle tarhasta tai laitumelta? Katsoo vain kun kävelen sen luo ja joskus aina kävelee vastaan.

Sekalaiset
... se on yksin tallissa/tarhassa ja muita hevosia ei ole näkyvissä? Olemus muuttuu kauhean kärsimättömäksi ymm, mutta jonkin ajan kuluttua kuitenkin rauhoittuu ja on ihan nätisti.
... se karkaa? Se vain on, se ei lähde kuitenkaan viillettämään kuin päätön kana ja antaa ottaa kiinnikkin heti. 
.. se näkee uuden hevosen? Voi ihmetellä pikkaisen tai sitten ei oikeastaan meinaa yhtään mitään.
.. se maistaa jotain pahan makuista? Yrittää "heilutella" ja "sylkeä" sitä pois suustaan. Näin tapahtuu kuitenkin harvoin, koska on kauhean nirso. 
.. se kerjää ruokaa? Kiinni ollessaan kuopii ja muuten hörisee ja pökkii jos on kosketusetäisyydellä.
.. se lastataan? Kävelee muuten hyvin, mutta sitten homma tyssää siihen, kun takajalat pitäisi saada lastaussillalle.




2 kommenttia: