Sivut

torstai 10. syyskuuta 2015

Historia

Mieleeni tuli ajatus, että voisin kertoa Saran historistasta. En tule siis kertomaan meidän yhteisestä historiastamme, vaan kerron asioita ennen Saran saapumista minulle. Kaikkea en toki tiedä, mutta asioista joista tiedän. 

Moni saattaakin jo tietää, että Sara ei ole syntynyt Suomessa. Sara on syntynyt Latviassa ja siksi onkin rodultaan juuri latvialainen puoliverinen. Sara on kuitenkin merkitty Suomessa vain tilastohevoseksi, koska Latviasta tulevat paperit eivät kuulemma kelpaa todisteiksi Suomessa roduista tms. Sara on syntynyt 1.1.1998 ja tullut suomeen vuonna 2003.

Sara on varsonut kauniin tammavarsan nuorena, ennen Suomeen tulemista. Siitä ei ole edes kauaa kun sain tietää varsan nimen, mikä on Kingstona. Olen saanut varsasta kuvia, vielä en varsasta ole saanut tietää enempää, mutta todennäköisesti asustaa vielä Latviassa kasvattajallaan.






Kuvat on huonolaatuisia, mutta katsokaa nyt miten kaunis se on! En voi kiistää etteikö tekisi mieli astuttaa Sara, kuitenkin se taitaa jäädä haaveeksi oman kokemattomuuden vuoksi.

Saran on tuonut Suomeen yksityinen henkilö, jolta se myytiin ratsastuskouluun. Siitä asti Sara on ollut ratsastuskoulussa ympäri Oulua ja pääsi yksityiselle vasta vuonna 2011. Sara ei ollut kerennyt ennen meitäkään olemaan edes vuotta edellisellä omistajallaan. Tästä kaikesta olemme äidin kanssa päättäneet ettei Saraa myydä, kuin vasta pakon edessä. Toivon, että sitten joskus kun tarvitsen itse tasokkaamman hevosen, jäisi Sara äidille ratsastettavaksi. Sen kuitenkin tiedä, etten ikinä voisi antaa Saraa ylläpitoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti