Sivut

lauantai 23. huhtikuuta 2016

Jalkojen hoitaminen

Monea tuntuu kiinnostavan, miten hoidan Saran jalkoja. Pyrin kehittämään jalkojen hoitamista kokoajan parempaan suuntaan, koska se alkaa olla entistä tärkeämpääkin. Ensimmäisen oman hevosen kanssa oppii paljon uutta ja oppii varsinkin kehittämään itseään. Aluksi käytin vain linimenttejä. Kun tuli mahdollisuus käyttää tallilla pakastinta, oli käytössämme geelipusseja. Saran loukkaantumisen jälkeen ostimme kylmäyssuojia ja nyt saimme käyttöömme Back on Track'in tallisuojat, jotka toimivat lämpösuojina. Ostimme BoT'it Kaviolasta tarjoushintaan 71,20e. Saimme ne todella edulliseen hintaan ja onnistuimme saamaan viimeisen parin. Postikuluja olisi tullut melkein kymmenen euron edestä, mutta onneksi isä matkustaa ympäri maakuntaa töiden takia, niin pystyi noutamaan ne paikanpäältä.


Ennen hoidin aluksi Saran oston jälkeen jalkoja linimenteillä, koska ei ollut mahdollisuutta pakastimeen tallilla. Kun muutimme Kainastolle, ostimme geelipakkaukset kylmäämiseen, koska saimme vihdoinkin mahdollisuuden käyttää tallilla pakastinta. Loppujen lopuksi ostimme sitten kylmäyssuojat niiden kätevyyden ja helppouden vuoksi, kun äiti löysi Hevarilta tarjouksesta halvalla ne. Nyt meillä on mahdollisuus saada yöksi BoT'it hevosen jalkoihin.

Tällä hetkellä Saran jalkoja hoidetaan kylmäyssuojilla, sekä lämpösuojilla. Molempia käytetään vain etujalkoihin, koska ne ovat etusijalla paranemisen suhteen. Takajalkoihin hommataan myös, mutta todennäköisesti vasta sitten kun itse saan ne ostettua eli joskus tässä kesällä. Liikutuksen jälkeen Saran jalat pestään, kylmätään ja niiden jälkeen laitetaan BoT'it yöksi. Jos iho on karvattomista kohdista kuivaa, niin niihin laitetaan voiteita.


Koen Saran jalkojen hoidon olevan nyt kohdillaan, joten en usko sen muuttuvan kauhean nopeasti. Kesäisin käytän Saralla kuitenkin kylmäsavea ja silloin tällöin kylmäyssuojia. Lämpösuojia niin kauheasti ei varmaan tule käytettyä, ellei hevoset ole päivää sisällä ja yötä pihalla esim. kuumuuden takia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti