Sivut

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Miksi?

Olemme jo kauan aikaan äidin kanssa miettineet, että Sara muuttaa ainakin kesäksi muualle asumaan. Siihen on monta syytä ja nyt saattekin kattavan vastauksen miksi Sara muuttaa. Kuten moni tietääkin, että Sara on ollut sairaslomalla jo puolivuotta. Sairasloma ei ole vieläkään ohitse ja klinikkakäyntejä on vielä edessä. Moni tietää myös varmasti sen, ettei raha kasva puussa. Kaikista suurin syy Saran muuttoon on se, että säästämme kuukaudessa yli 100e tallivuokrassa, sekä säästämme myös matkakuluissa paljon. Kainastolle on meiltä matkaa arvioltaan 8 kilometriä, mutta nykyiselle tallipaikalle matkaa on vain kilometri, joten pääsemme äidin kanssa vaikka kävellen tallille. 


Muut syyt ovat lähinnä muuton tuomia plussia, koska olemme kyllä viihtyneet Kainastolla. Raha on kuitenkin se kaikista suurin ja päällimmäisin syy. Varsinkin, koska emme tiedä kuinka kauan Saran täytyy olla vielä sairaslomalla vai paraneeko se sittenkään koskaan. Sara asuu nykyään Repolan tallilla. Repolassa on varsomiskarsina, joten saan toteuttaa suunnitelma B:n eli astuttaa Saran, jos jalkaa ei saadakaan parannettua. Repolassa on muutenkin älyttömän hienot puitteet esim. talli on lämmitetty, pesukarsina, lantaa ei kärrätä lantalaan kottikärryillä, vaan siihen on oma luukkunsa lattiassa. Kaiken lisäksi kenttää vielä muutetaan (vaikka se on nytkin jo hyvä) ja siihen tulee kivituhka pohjaksi. Kivituhka on todella hyväksi Saran jalalle, joten se tukee Saran parantumistakin. 


Kaikkein parasta tässä on kuitenkin se, että Heidi saa kotitallille tulla valmentamaan, eikä Sara joudu matkustamaan Heidin perässä. Heidi pystyy kotona aluksi pitämään meille tunteja, jossa mennään vain käyntiä ja saadaan käyntiä parannettua yms. Sitten kun Saralla saa mennä normaalisti, on esim. käyntityöskentely jo hyvää ja se auttaa edistymistä Saran kunnon suhteen. Heidi on ihminen, joka valmentaa rakkaudella, mutta Repolan omistaja Hanne on ihminen, joka pitää tallia rakkaudella. Ei ole siis epäilystäkään, etteikö Hanne soittaisi jos Saran jalassa on muutoksia tms. Sara pääsee hoitoon, missä sitä varmasti hoidetaan ja soitetaan mahdollisista muutoksista. Voin olla hyvillä mielin kotona, ettei tarvitse murhetia millainen tilanne tallilla on. 


Repolan lähellä sijaitsee myös ravirata, joten pääsemme sinne menemään myös. Lähellä on myös maastomahdollisuuksia, joten pääsemme todella monipuolisesti Saran kanssa tekemään kaikkea. Talvella pääsemme viilettämään pelloilla ja kesällä Saralla on vähintään puoli hehtaaria laiduntilaa käytössään. Kainastolla oli myös laiduntilaa, mutta siellä loppuu syöminen niin äkkiä kesken, koska hevosia on paljon. Nyt Saralle riittää ainakin paljon syötävää kesäksi ja uskon, että Sara nauttii siitä. 


Nyt kun Sara ei vielä ole treenissä, niin Repolasta löytyy kyllä ratsastettavia, joilla saan mennä :) Tauko ei tule missään nimessä kyseeseen, ainakaan muiden mielestä. Saan kavereidenkin hevosia lainata, mikä on kyllä hieno asia.


4 kommenttia:

  1. Repolassa Sara saa varmasti myös yksilöllisempää hoitoa, kun on vähemmän hevosia :)

    VastaaPoista
  2. Itsekin olen käynyt kerran Repolassa kuvaamassa kaveriani ja se vaikuttaa oikein ihanalta ja lämminhenkiseltä tallilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en oo koskaa ollu tallis, jossa olis näin hyvä ilmapiiri :)

      Poista