Sivut

tiistai 11. marraskuuta 2014

Ratsastustunti & uusi jakso!

Mulla alko nyt uusi jakso ja edellinen koeviikko meni ihan hyvin. Mulla on nyt tosi rento lukujärjestys, mutta seuraavat onkin ihan hirveitä. Nyt aijon panostaa toden teolla läksyihin ja lukea lukuläksyt huolellisesti. Suomennan kaikki ruottin jutut vihdoon kunnolla ja kyllä on jo tuottanutkin tulosta. Tässä jaksossa vaan on ruotsia, biologiaa, psykologiaa, sekä tiistaina iltapäivällä joka toinen viikko katsotaan elokuvia. Toisaalta tää jakso on ärsyttävä ja sellanen missä ei oo mitää logiikkaa hypärien takia, mutta ainakin on aikaa panostaa kaikkeen.


Maanantaina olin ratsatustunnilla oikeastaan vahingossa. Ennen viimmeisen tunnin alkua olin alkukäyntejä kävelemässä, kunnes ratsastuksen opettaja Heidi kysyi haluanko tulla tunnille. Suostuin ja niin me oltiinkin yhtäkkiä Saran kanssa tunnilla. S näki kummituksia toisessa päädyssä, missä se oikeastaan näkee niitä aina. Siitä ei kuitenkaan ongelmaa koitunut, ihan hyvin se sinne alko hissukseen mennä. Oli vaan inhottava ratsastaa, kun heppa oli kauhen jännitynyt ja ei taipunut kyseisen päädyn voltissa. Tehtiin voltteja kumpaankin päätyyn ja pitkillä suorilla ei saanut mennä uralle, vaan kattojen lamppurivin mukaisesti yrittää mennä suoraan. Volteilla piti ensin saada hevonen taipumaan pohkeen ympärille ja kun sitä oltiin tehty, sai taivuttaa myös kaulaa. S oli hirvittävän kiukkuinen, eikä pohkeella ollut aluksi mitään virkaa. Pukittelua ja erilaista vänkäämistä, sekä linstaamisen yrittämistäkin oli kiitettävästi havaittavissa. Kerrankin kuin löin raipalla oikein kunnolla, S pukitti ja jos annoin uudestaan niin jatkoi vain tinttailua. Heidi sanoikin ohjeeksi, että jos hevonen pukittaa raippaan minkä pitäsi vain tehostaa pohjetta, niin uudestaan vain. Raipalle pukittaminen on tyhmintä mitä hevonen voi tehdä, onneksi S ei sitä niin kauheasti kuitenkaan harrasta. Lopuksi S alkoi jo vähän sisäpohkeelle myöntyä ja ihan hyviä pätkiä tuli. Tultiin kyseistä tehtävää kaikissa askellajeissa ja sen jälkeen pidettiin hengähdystauko.

Lopuksi työskenneltiin vielä toisessa päädyssä ympyrällä ja aina kun Heidi antoi luvan mentiin halkaisija, K-R. Aluksi pyysin halkaisijalla S liikaa eteenpäin, enkä vain ns. päästänyt sitä liikkumaan vaan itse tein sen liikkeen. Viimeisellä kerralla S kuitenkin itse teki sen, kun itse sain vain kevennellä mukana. Tahtirikkomuksia ei tullut ja kyseistä harjoitusta tehtiin sen takia, että esim. S on kiinni välillä lavoistaan, niin se avaa niitä. Ajoin kyllä jatkossakin kyseistä harjoitusta tehdä! Ulkomailta kun palaudun kotia, rupean varmaankin kerran viikossa käymään tunnilla, mutta en ole vielä 100% päättänyt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti