Sivut

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Lastaaminen

Perjantaina isä tuli hakemaan minua tallilta ja ennen lähtöä lastasimme Saran pikaisesti. Eli hevonen vain koppiin, ovet kiinni ja hetken aikaa oleskeltiin siellä. Emme nyt menneet tekemään auton kanssa lenkkiä, koska olimme jo torstaina olleet ajelulla Saran kanssa. Isä otti videon perjantain lastauksesta, joten saatte nähdä miten se sujuu! Isä osasikin todella hyvin kuvata verrattuna äitiin, Isä saisinkin olla kuvaamassa meidän menoa useamminkin ;)

Perjantain lastaus sujui todella hyvin ja hevonen olikin minuutin sisällä kopissa. Itse mokasin muutamaan otteeseen, mutta se ei onneksi Saraa haitannut ja tuli pyydättäessä takaisin koppiin. Sara on opetettu siihen, että kun se menee sinne, voi taluttaja käydä laittamassa takaosan kiinni. Itse en tälläkertaa oikein onnistunut siinä, niin pyysikin isään sen lopuksi laittamaan. Sara peruutti sieltä pois, koska heinäverkko oli tiellä, eikä se "mahtunut" menemään kahdella ensimmäisellä kerralla loppuun asti. 


Sara lastataan siten, että taluttaja menee sen rinnalla koppiin, ei edellä. Saran annetaan ihmetellä ja tutkistella asiaa, jokaista askelta kiittäen ja taputtaen. Hevosta ei saa kuitenkaan katsoa silmiin ja on hyvä jos sille höpöttelee jotain. Videolla ei välttämättä oma puheeni kauheasti kuulunut. Jos hevonen peruuttaa, niin hevosen ei anneta mennä pois, mutta sen kanssa ei ruveta kuitenkaan vetokilpailuun. Se onkin asia, missä itselläni on vielä parantamisen varaa, muuten meneekin hyvin jo :)

4 kommenttia:

  1. Oho, näyttipäs se hyvältä! Vähän vielä treeniä niin Sara menee koppiin ihan noin vain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :) lyhyessä ajassa on saavutettu jo paljon!

      Poista
  2. Hyvin meni! Muista ettet saa itse hermostua, jos Sara ei jostain syystä mene heti koppiin/peruuttaa sieltä ulos. :) Tärkeintä on pysyä rauhallisena niin heppakin pysyy. Vaikka se sieltä peruuttikin, niin sait sen hienosti kulkemaan takaisin, ilman, että Sara hermostui. Tsemppiä teille, ansaitsette vain kaikkea hyvää!

    VastaaPoista
  3. Olenkin oppinut jo pitämään hermot kurissa. Kiitos paljon! :)

    VastaaPoista