Sivut

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Valmennus 26.4.

Olin Hännisen Anun valmennuksessa sunnuntaina aamulla klo 9.30. Olin jo aikaisin tallilla, koska teimme aamutallin äidin kanssa. On niin ihanaa kun nytkin Saran sai jättää sisälle, koska en viitsinyt kelin ja ajan takia sitä turhaan viedä hetkeksi pihalle kastumaan. Ennen S olisi itsensä tantteerannut hikiseksi karsinassa, mutta nyt oli sielä nätisti seisomassa, mutta muutaman kerran piti hirnahtaa olemassaolonsa merkiksi. Postauksen kuvat eivät liity valmennukseen, vaan Joni otti ne lauantaina kun olin ratsastamassa. Kukaan ei kerennyt varsinaista valmennusta kuvaamaan, mikä on hyvin harmillista, koska valmennus meni todella hyvin ja pidin tehtävästä paljon.


Ratsastaessa yleensä ulko-ohja on se, mihin annetaan hevosen tukeutua, jos haetaan tukeutumista yhdelle ohjalle. Tälläkertaa harjoittelimme hevosen takajaloilla istumista ja tukeutumista sisäohjaan. Oli todella kivaa tehdä istuntaharjoituksia, niin saa omaa istuntaa paremmaksi ja tietää paremmin miten sillä voi vaikuttaa. Harjoittelimme suoralla, sekä volteilla sisäohjaan tukeutumista. Idean ydin oli ratsastaa sisäpohkeella hevosta kohti sisäohjaa. Ulko-ohja sai olla löysällä, eikä sillä tarvinnut tehdä mitään. Ulkokädellä sen sijaan sai silittää hevosta, milloin hevonen rentoutui ja tukeutui kaikista parhaiten sisäohjalle. Sisäpohje oli tärkeässä roolissa ja sen avulla hevosta pyydettiin myös liikkumaan eteenpäin. Oikeanlainen istunta auttoi hevosta tajuamaan idean.


Teimme saman kaikissa askellajeissa, mutta ravissa työstimme enemmän. Ravissa pitkällä sivulla, uran sisäpuolella, ratsastimme vaihdelle ulko- ja sisäohjalle. Laukassa teimme pelkästään sisäohjalle ratsastamista, mutta sitä ei tehty niin "voimmakkaasti" kuin ravissa, vaan haettiin jotain suuntaa antavaa. Lopuksi teimme vielä pysäytyksiä ja liikkeelle lähtöjä pelkän istunnan avulla.


Sunnuntaina menemmä Alavudelle seurakoulukilpailuihin, mitkä ovat naamiaiset. Vielä en ole päättänyt pukeudunko vai enkö, mutta menossa kuitenkin ollaan. Ilmottauduin sinne viime viikolla ja nyt pitäisi rata opetella. Rata on He C 1997 ja on kivan oloinen rata, ei haastava vaan hyvä harjoituksen kannalta. Kisoihin lähden hakemaan treeniä ja harjoitusta, että saisi rutiinia hommaan. Lauantaina aijon pakata kaiken jo valmiiksi, niin ei tarvi kuin pakata sitten autoon kaikki ja ottaa heppa kyytiin. Pitäkää peukut pystyssä, että päästään matkaan! :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti