Sivut

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Ratsastustunti

Maanantaina oli tavalliseen tapaan ratsastuntini. Joni oli meillä ja sain hänet suostuteltua kuvaamaan tuntiani. Tunnilla ei tälläkertaa tehty mitään tehtäviä, että olisi ollut ajatukset solmussa, kun olisi ollut hirveästi tehtävää. Sain itse keskittyä Saran rehellisyyteen, että se oikeasti liikkuu, reagoi apuihini ja taipuu jne. Tunti kuluikin suurimmaksi osaksi voltteja tehden ja taivuttaen. Näettekin sen videolta ja vaikka tehtävät ehkä tuntuvat helpoilta, niissä oli silti tekemistä aivan riittävästi. Itse harmillisesti en osaa oikein jalkaa pitää rentona ja kun S menee hyvin (huomaatte sen videon lopulla), niin rupean sitä ns. yliratsastamaan. Pitäisi hoksata vain rauhassa ratsastaa, ilman sen suurempaa painostusta. Mutta paljon sain hyviä vinkkejä ja niillä jatketaan! :)


Kokonaisuudessaan S meni todella hyvin, varsinkin lopussa. Vastustelua kannusten tai minkään muunkaan suhteen ei ole nyt ollut, mutta välillä pitää korvat luimussa vastustella ohjaa tai sisäpohjetta tms. Vastustelu on kuitenkin enään niin pientä, mutta esteistä ei sitten puhutakkaan :D Muuten maanantaina ei ollutkaan kisoja, koska ne peruttiin. Sen sijaan pidettiin rataharjoitukset jotka olivat minun kannaltani katastrofi, kun en uskaltanut hevosella edes hypätä. Fiilis oli sellainen, että jos olisin hypännyt, olisi työkäles lähtenyt kiikuttamaan minua ympäri kenttää. Heidi hyppäsi sitten puikkoihin ja muutama hyvä rata tulikin alkutaisteluiden jälkeen 70cm ja 80cm :)

Saimme läksyksi opetella seuraavaksi kerraksi yhden kouluohjelman, sekä laukka- ja ravipuomien välien pituudet. Ravipuomit on 1,2m ja laukkapuomit hevosella 3,5m, sekä ponilla 3m. Niitä ei meinaa millään muistaa, varsinkaan silloin kuin niitä tarvitsisi. Jos edes tästä lähtien muistaisin ne. Heidi sanoi viisaat sanat, etten saa antaa kenenkään määritellä itseäni ratsastajana tai Saraa. Se on totta, enkä edes ymmärrä miksi niin annan tehdä. Ja mahtavaa, että Heidi on huomannut, että olen oikeasti motivoitunut ja haluan oppia. Välillä tuntuu ettei sitä kukaan huomaa. Vielä ei ole takapakkia tullut, mutta toivottavasti ei hetkeen tulekaan!


6 kommenttia:

  1. Sara meni kyllä tosi nätisti tuossa lopussa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä menossa koko ajan parempaan suuntaan :) kiitos!

      Poista
  2. Tosi kivannäköisesti Sara meni munkin mielestä tuossa lopussa :) Kiva kun oli kunnon videokin!

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka ihanan värinen tuo huopa on :) Hyvin näyttää teillä menevän! Millä asetuksilla kuvaat maneesissa? Mulla kun ei meinaa millään tulla hyviä kuvia maneesissa vaikka kuinka yrittäisin vaihtaa asetuksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oon itekki surkee kuvaamaan maneesissa.... Siksi suosiolla pyydän muitakin yleensä ottamaan maneesissa vain videoita, eikä kuvia :D Harjoittelemalla ja kokeilemalla melkein oppii parhaiten, mutta mun pitäis ainaki ostaa varmaan ensin valovoimaisempi objektiivi

      Poista