Sivut

perjantai 20. toukokuuta 2016

Don't let me down

Saran ensimmäinen viikko klinikan jälkeen on mennyt seuraavanlaisesti: joka toinen päivä kentällä käyntityöskentelyä + 2min ravia ja joka toinen päivä maastakäsin peltotiellä kävelyä. Suunnitelma on tehty sen takia, ettei aloiteta liian rankasti yhtäkkiä. Olen myös tarkkaillut Saran sykettä stetoskoopilla (ennen ja jälkeen liikutuksen). Näin pystytään seuraamaan Saran kuntoutumista ja palautumista rasituksesta.


Sara pääsi viime viikolla heti klinikan jälkeen laitumellekin. Päätin silloin odottaa edes siihen asti kun jalka olisi ultrattu. Ei tarvinnut murehtia, että Sara rikkoisi jalkansa laitumelle päästessään, koska silloin ei voinut tietää onko se täysin terve vai ei. Kaikin mahdollisin tavoin pyrin silloin kuitenkin riskit pienentää minimiin. Sara on nauttinut kun on päässyt laitumelle. Lilli ja Sara ovat aivan erottamattomat ystävykset, mikä on hyvä asia, koska meidän on helppo Siljan kanssa lähteä hevosten kanssa maneesille talvella tarvittaessa.


Kuntoutan Saraa nyt hiljalleen, esteitä Sara ei kuitenkaan varmaan vuoteen ainakaan näe. Voin todennäköisesti hypätä joskus tulevaisuudessa Saralla, mutta koska kiinnostukseni on täysin koulupuolella, niin miksi kiirehtiä esteiden suhteen. Olisi vain mukavaa saada esteet jossain vaiheessa virkistykseksi mukaan. Oej tulee kylmätä huolellisemmin aina ratsastuksen jälkeen, mutta se tulee jo niin rutiinilla ettei sitä edes huomaa. Mielellään tallillakin käy kun on hyvä porukka ja matka on lyhyt. Saatan joskus käydä useammankin kerran päivässä tallilla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti