Sivut

tiistai 9. kesäkuuta 2015

Suojaongelmia

En osaa millään päättää mitkä suojat hankkisin Saralle seuraavaksi. Lähes ainoana kriteerinä on se, että niiden täytyy olla neppari kiinnityksellä. Vielä en ole osannut päättää, pitääkö niiden olla ruskeat vai mustat. Toisaalta niiden olisi hyvä olla ruskeat, koska estevarusteetkin ovat ja suojat ovat tärkeimmät esteillä. Sara kuitenkin hivuuttaa paljon, niin lähes aina on oltava sileälläkin suojat, mutta sitten niiden pitäisi olla mustat. Pinteileitä en kuitenkaan jaksa varmastikkaan käyttää joka päivä sileällä ja tuntuisi jotenkin ehkä jopa turhalta ostaa kahdet suojat. Toki, jos saisin kahdet suoja suhteellisen edullisesti niin, en tiedä... Hankalaa!

Vereduksen suojat nepparillisista tulevat aina ensimmäisenä mieleen ja löysin Vereduksen Olympukset pakettina suhteellisen siedettävään hintaan 179e täältä. Sen olen kuitenkin päättänyt, etten Garbon geeliä osta, ihan vain jo pelkästään hinnan takia. Vaikka ne ovatkin kuulemieni mukaan paljon ns. pehmeämmät. Ongelmana on vain se, että M-koon etusuojat ovat Saralle hyvät, mutta takasuojat saisivat oikeastaan olla L-kokoiset.  Pitäisi saada kokeilla L-kokoisia etusuojia, niin tietäisi kummanko kokoisina ostaisi. Lähetin sähköpostia pystyykö pakettina suojia tilaamaan eri kokoisina ja se on mahdollista!

Toisena vaihtoehtona miellyttää Brack on Trackin Royal Tendon Boots'it, etusuojat ovat 96e ja takasuojat 56e. Börjesillä on samaan hintaan kuin Suskin Puodillakin, ei siis ole oikeastaan väliä mistä ne tilaisi. Suskin Puoti oli sponsoroinut yhdelle bloggaajalle kyseistet suojat ja Siirin postauksen niistä voi lukea täältä. Siiri kertoi suojien koosta ja alkoi epäillyttää ovatko ne oikean kokoiset Saralle, mutta Börjesin sivuilla onneksi luki suojien koosta, toisin kuin Suskin Puodilla. Kokojen perusteella onneksi pystyisin ostaa oikean kokoiset. Näistäkin kuitenkin löytyy ongelma ja se olisi juurikin se, että näitä ei ole ruskeana, ainakan tietääkseni.

Lamicellin nepparillisia suojia en harkitse, ne eivät jotenkin ulkonäöllisesti miellytä ja tuntuvat huonolaatuisilta. En kuitenkaan sulje sitä mahdollisuutta pois, että ostaisin kyseiset suojat käytettynä. Uskon laittavani viestiä joillekin hevoskirpputoreille ilmoituksen, että olisin valmis ostamaan hyväkuntoiset. Esim. Vereduksen suojia liikkuu aika paljon kirppiksilläkin. Katselin myös muutamia koulusuojia, jos voi sanoa, niin ihan vain varmuudeksi. 

Katselin Börjesiltä koulusuojia ja Protector Teddyt olivat mielestäni ihan simppelin näköiset koulusuojat. Kauhean laadukkaat ne tuskin ovat mutta olisivat vain 27e ja muutenkin suhteellisen kätevän oloiset. Suojat ostaisi joko valkoisina tai mustina. Ongelmana on vain se, että en ole varma voisiko noita käyttää edessä, että takana, vai ovatko ne vain etusuojat.

2 kommenttia:

  1. Veredukset on hyvät. Kannattaa tsekkailla myös Zandonan ja Prestigen suojia jos löytyisi esim. käytettyjä edullisesti. Jos on pakko olla erikseen este- ja koulusuojat niin osta jotkin halvemmat siihen koulukäyttöön ja pidä estesuojia vain hypätessä. Itse pidän vereduksia vain hypätessä ja koulussa ja maastoon mennessä on horzen normi jännesuojat.
    Carbon Gelit/CB Ventot on paljon paremmat kuin Olympukset. Kalliimmat, mutta tuuletus pelaa paremmin ja ovat istuvammat jalkaan. Tämä oma kokemukseni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zadonan ja Prestigen suojat vaikuttivat liian kalliilta ja käytettynäkään en aikaisemmin löytänyt. Mulle taas kaikki ovat puhuneet etteivät näe minkäänlaista eroa kyseisten suojien suhteen ja itse kun kuitenkin suojat maksan niin ostan kyllä Olympukset mielummin :) Olympukset ovat varmasti paljon paremmat jo verrattuna Horzen tai Hööksin suojiin, niin itselleni ei ole merkitystä ostaisinko kalliimmat Veredukset vai en. Tarkoituksena siirtyä vain jonkin verran laadukkaampiin kuin Horzen ja Hööksin suojat :) Ei sitä tiedä, ehkä minultakin joskus löytyy carbon gelit, mutta nyt en ole ajatellut hankkia niitä. Mutta kiitos paljon vastauksestasi! :)

      Poista