Sivut

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Estekilpailut 17.6.

Olin pakannut edellisenä päivänä (tiistaina) oikeastaan kaiken valmiiksi. Suurin osa vietiin autoonkin valmiiksi ja muutama juttu piti viedä autoon enään seuraavana päivänä. Lastaaminen vähän mietitytti, koska siitä oli kulunut jo jonkin aikaa kuitenkin, kun olimme viimeksi Saraa lastannut. Kun hevonen oli valmis ja kaikki kamat joukossa, oli lastauksen vuoro. Kävelimme suoraan lastaussillalle niin, että Saran etujalat tulivat suoraan siihen. En edes kerinnyt pyytämään Saraa eteen, näytin vain narulla kokoajan suuntaa ja S otti itsekseen kokoajan askeleita eteenpäin ja oho hevonen olikin jo kopissa. Se oli parhaiten sujunut laustaus kyllä koskaan.

Perille päästyämme kävimme ilmottautumassa, jonka jälkeen bongasin Even ja rupesimme tuumimaan rataa. Kun olin nähnyt Even ensimmäisen suorituksen ja kuvannut sen, lähdin äidin ja isän kanssa laittamaan Saraa valmiiksi. Kiipesin selkään ja lähdin verkkaamaan Saraa. Lähdin 2 luokassa seitsemäntenä ja 3 luokassa toisena. Verkassa otin kaksi hyppyä kummallekin esteelle, pystylle ja okserille. Verkassa S oli aiva hyvä, mutta ei ollut niin pirteä kuin viimeksi. Toki uskon väsyneisyyden johtuvan jo todella lämpimästä päivästä. 

Kilpailuit olivat jälleen Jalasjärvellä ja menin samat luokat kuin viimeksi eli 2 luokan 50-60cm, sekä 3 luokan 70-80cm. Rata oli kiva ja pidin siitä, vaikka rataa muuteltiinkin välissä ja tuli kauheat paineet muistaako edes uutta rataa. 

Ainakaan vielä en ole saanut tietooni, että joku olisi ollut ottamassa kuvia kilpailuissa, joten laitan tähän muutaman Antilan Veeran ottaman kuvan edellisistä estekisoista, missä olimme Saran kanssa.

50-60cm meni hyvin, vaikka unohdinkin välillä ratsastaa. Radalla ei ollut mitään kummallista, paitsi yksi este oli jännän värinen. Este oli ohuilla osioilla raidoitettu punaiseksi ja valkoiseksi ja se oli Saran mielestä kummallinen. Sain kuitenkin radalla sen esteen yli kannustettua Saran, muita esteitä se ei katsellutkaan. S oli mukavassa temmossa, mutta se olisi saanut olla vähän reippaampi, niin olisin voinut keskittyä paremmin omaan ratsastamiseen. Olin kuitenkin todella tyytyväinen puhtaaseen rataan ja pääsimme sijalle 9/22 kisaajasta. Aikamme oli hidas verrattuna muihin, mutta pääasiana oli puhdas rata :)

Edellinen kuva oli 50-60cm ja tämä 70-80cm

Ennen 70-80cm otin muutaman hypyn pystylle ja muuten vain ravailin, sekä hiukan verryttelin vain. Verkkahypyt meni todella hyvin ja oli mahtavaa hypätä jo esteen kokoisiakin esteitä. Kävin verkan jälkeen vielä katsomassa radan ja sinisen okserin alle oli laitettu vesimatto. Tälläkertaa en heittänyt koko luokkaan ns. menemään vaan ajattelin, että menemme yli tai emme, ihan sama. Kun oli vuoroni mennä rata, se sujui yllättävän hyvin aluksi, mutta sain olla aika paljon tukemassa. Rata loppuikin siihen kun vesimattoeste tuli ja kielsimme siitä ulos. Kolmannella yrittämällä pääsimme yli ja homma jatkui suhteellisen sujuvat kunnes päädyimme kertomalleni raitaesteelle. Tälläkertaa en saanut Saraa kannustettua yli kuin vasta toisella yrittämällä. Saimme jatkaa radan ensimmäisen vaiheen loppuun asti. 

HUOM! Ensimmäisen luokan video on epätarkka, mutta halusin sen silti lisätä tähän. Ensimmäisen videon otti äiti ja isä toisen.

Olin lopuksi oikeasti onnellinen, eikä epäonnistumiset haitanneet. Meillä on Saran kanssa vähän ratoja alla ja tarvitsemme kokemusta erikoisesteistä. Kuitenkin voin osan laittaa Saran väsyneisyyden piikkiin, ensimmäisen radan jälkeen olisi voinut lopettaa, kun hevonen tuntui niin väsyneeltä. Loppujen lopuksi saimme hyvää kokemusta lisää ja innolla menen hyppäämään oman seuran estekilpailuihin 26.6. kunhan vain luokat saan päätettyä :) Sara meni melkein yhtä nopeasti koppiin kotia lähtiessä kun kotona kilpailuihin lähtiessä. Vielä siinä on treenaamista, mutta tämänhetkinen tilanne on kuitenkin jo todella hyvä.

2 kommenttia:

  1. Teidän meno näytti tosi hyvältä! Muutenkin mielenkiintonen postaus ja ihana blogi! :)

    VastaaPoista