Sivut

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Haaste

Päätin tehdä tämän haasteen, kun löysin sen Suvin blogista :) En ole haasteita piiiiitkäään aikaan tehnytkään, niin kivaa tehdä tälläinen pitkästä aikaa. Pidin myös haasteen kysymyksistä paljon ja jokaiseen kohtaan löytyi oikeastaan heti vastaus. En myöskään haasta ketään tiettyä tekemään tätä, vaan halukkaat saavat tehdä. En halua velvoittaa ketään tekemään mistä ei välttämättä pitäisi ;) haha.

Sääntöjä on vain muutama: vastaa näihin kysymyksiin, perustele vastaus ja haasta sitte 3 muuta.


1. Hevoset vai ponit? Hevoset, koska olisin liian pieni poneille, enkä tuntisi oloani edes kauhean turvalliseksi pienen ponin seljässä. En ole koskaan mielestäni edes ollut se joka haluaisi mennä vain poneilla, olen vain aina joutunut menemään niillä, olin sitten ollut mihnä tahansa. Ehkä kyllästyin poneihin jossain vaiheessa?

2. Kenttä vai maneesi? Tähän on paha vastata, koska se riippuu jostain asioista esim. säästä. Jos on hyvä sää, niin kenttä, jos taas huono, niin maneesi. Taitaa olla aivan pakko vastata vain jompi kumpi, niin maneesi, siellä on kuitenkin kivempi mennä säällä kuin säällä :)

3. Koulu, esteet vai maasto? Se riippuu niin paljon siitä millainen fiilis on ja siitäkin onko vaikka maastoon mennessä varma hevonen. Sanon kuitenkin koulu, koska pidän oikeasti siitä päivittäisestä perusratsastuksesta ja hevonen näyttää niin hyvältä kun sillä mennään koulua, jos on osaava ratsastaja. 


4. Raippa vai kannukset? Raippa on se varmin apuväline monen hevosen kanssa. Itse olen tottunut käyttämään molempia, mutta yleisesti ottaen hevosilla joilla olen ratsastanut, pidän käyttää enemmän raippaa, kuin kannuksia. 

5. Suojat vai pintelit? Pintelit näyttävät paremmilta kouluratsastuksessa kuin suojat, mutta valitsen silti suojat niiden käytännöllisyyden takia. Ratsastan suurin piirtein päivittäin, niin olisi hirvittävän työlästä olla käärimässä pinteleitä kokoajan.

6. Lyhyt vai pitkä raippa? Pitkä, koska esteillä olen niin turhautunut lyhyeeseen raippaan :D en osaa käyttää sitä juurikaan ja onnistunkin usein mäiskimään vain itseäni. Pitkää on helpompi käyttää ja rehellisesti sanoen osaan käyttää sitä paljon paremmin kuin lyhyttä. En tykkää myöskään antaa raippaa eteen lavoille, vaan taakse ja pitkällä ylettyy sinne taakse.


7. Tarhaus yksin vai laumassa? Laumassa riippuen hevosesta, mutta Saran kanssa ainakin ehdottomasti laumassa. Hevoset ovat laumaeläimiä ja minusta on tärkeää, että hevonen pääsee kosketuskontaktiin muiden lajitovereidensa kanssa. Jos on hevonen joka täytyy tarhata yksin syystä tai toisesta, niin naapureita pitää olla vähintään, juuri kontaktin saamiseksi :)

8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli? Tähän on vaikea vastata, mutta sanon kuitenkin ratsastuskoulu. Ratsastuskoulussa on aina joku auttamassa ja saa varmasti apua monelta osaavalta ihmiseltä. Ratsastuskouluissa näkee myös varmemmin omia kavereitaan ja tapaa uusia ihmisiä. 

9. Vuokrahevonen vai oma hevonen? Oma, koska saa tehdä asiat juuri niinkuin haluaa. Tottakai omassa hevosessa on enemmän vastuuta yms. mutta silti koen sen parempana vaihtoehtona. Omaan hevoseen pitää olla myös hyvin sitoutuvainen, ei voi yhtäkkiä vaan lähteä ulkomaille viikoksi, ensin pitää ajatella ja sopia hevosen asiat. Itse olen kuitenkin jo niin tottunut ajattelemaan ensimmäisenä Saraa, ettei se tuota päänvaivaa. 

10. Lempihevonen? Tarvitseeko tähän vastata? Eiköhän se oma ole melkein aina paras, Sara <3

2 kommenttia:

  1. Kiva, että säkin teit tämän! :) Tää on kyllä kiva haaste. Hyviä vastauksia keksit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidit! :) Mun pitkin sulle linkata tämä blogis puolelle, mutta arvaa unohdinko... Kiitos :)

      Poista