Sivut

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Jumppasarja on se juttu

Pitkästä aikaa pääsimme Saran kanssa Joonas Orannan estevalmennukseen. Joonas on oikeasti hyvä valmentaja, monelta kannalta. Joonas on nuori ja osaa vastata jokaiseen esitettyyn kysymykseen hyvin perusteltuna. Joonas osaa olla myös hyvin kannustava :)

Lämmittelimme hevoset suhteellisen itsenäisesti. Ravipuomia sai tulla itsenäisen lämmittelyn lisäksi, kun puomilla oli tilaa ja itse "kerkesi". Puomien jälkeen tulimme yksitellen ensimmäistä tehtävää: pientä pystyä kahdeksikon tapaan. Aloimme pikkuhiljaa sen jälkeen koota tehtävää ja hommaan lisättiin pikkuhiljaa eri tavoilla yhdisteltynä kaksi linjaa. Myöhemmin sen jälkeen kuvoihin astui myös jumppasarja. Sara rakastaa jumppasarjoja, se aina innostuu niissä ja osaa hoitaa hommansa.

Piirsin gimpin avulla teille radan ja piirsin siihen viimeisen radankin reitin: ensin vihreä pysty josta suoraan jumppasarjalle, jumppasarjalta vasemmalle linjalle ja linjan jälkeen oikealle toiselle linjalle. Linjan jälkeen vielä vasemmalle ja jumppasarja toisin päin viimeisen vihreän pystyn kera. Piirroksen vasemmalta katsottuna ensimmäisten linojen esteet olivat aluksi ravipuomia. Vihreää pystyä menimme kahdeksikon tapaan aluksi. Yhdessä vaiheessa hyppäsimme ensin vihreän pystyn oikealta ja hyppäsimme vasemmalle vaaleanpunaiselle linjalle. Myöhemmin siihen lisättiin toinenkin linja jne. Videolta huomaatte hyvin mitä teimme, mutta tässä edes vähän selitystä, jos se auttaisi jotaitakin hahmottamaan homman paremmin :)

Äiti kuvasi pari videon ensimmäistä klippiä ja Eve loput, kiitos siis heille!

Valmennus meni todella hyvin, en ollut kokoajan menossa hevosen liikkeen edelle ja maltoin istua loppuun asti. Sain myös tuettua Saraa hyvin, eikä yhtäkään kieltoakaan näkynyt. Emmekä tälläkertaa ollut Saran kanssa ratsukko, jonka piti saada mennä lujaa kenttää ympäri, koska hevonen ei "syttynyt". Tottakai S oli aluksi hieman laiska, mutta lämpeni kyllä todella nopeasti. Videosta huomaa kuinka innoissaan S lopuksi oli! Itse pidin radasta ja tehtävistä paljon. Ainoa asia mikä jäi lopuksi "huonoksi" asiaksi: esteet jäivät hyvin pieniksi. Toisaalta en itse ole hypännyt hetkeen ja hevonenkin tarvitsee ratojen suhteen kunnon kohotusta, joten ehkä oli hyvä, että esteet jäivät pieniksi, mutta hyppyjä tehtiin silti paljon :) Ainakin voin hyvillä mielin suunnata 17 keskiviikkona Jalasjärvelle estekilpailuihin, toki ennen sitä pitäisi itsenäisestikin mahdollisesti hypätä.

Jos on halukkaita voin jatkossa informoida tänne blogin puolelle milloin Joonaksen valmennuksia on ja miten sinne voi ilmottautua, paljonko maksaa jne :)

4 kommenttia:

  1. Kiva että teillä meni hyvin :)! Meillä oli muuten sama mutta tultiin niitä alun ravipuomeja ympyrällä kaks kerrallaan molempiin suuntiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei ja samoin! :) oon kyl onnellinen ku kerranki kotonaki meni estevalmennus paremmin ku hyvin.

      Poista
  2. Haha ihana Sara kun se oikeen innostu loppua kohde :D Hyvin te meette!

    VastaaPoista