Sivut

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Valmennus 27-28.9.-14

Anu Hänninen piti meidän tallilla viikonlopun ajan valmennuksia. Päätin ilmottautua molempina päivinä, koska en oo ollut pitkään aikaan valmennuksessa, niin otetaan tästä tilaisuudesta kaikki irti. Saran kanssa on kaikki mennyt nyt niin suhteellisen hyvin, niin hyvä päästä etsimään ammattilaisen avulla vikoja. Anun valmennuksissa en koskaan ole ollut, joten Anu oli minulle uusi tuttavuus. Meidät oltiin jaettu kolmen hengen ryhmiin, mikä oli mun mielestä tosi hyvä määrä. Ennen valmennusta hevonen piti olla kevyesti verryteltynä, kaikissa askellajeissa.

Lauantaina valmennus alkoi kuudelta. Mentiin tallille aikaisemmin, jotta kerkeäisin siivota karsinan ennen valmennusta. Vähän turhan kiire tuli verryttelyn kanssa, mutta ihan hyvin kuitenkin kerkesin. Valmennus meni todella hyvin ja aijon kyllä jatkossakin mennä Anun valmennuksiin. Lauantaina keskityimme enemmän perusasioihin ja siihen, että Anu näkee vähä hevosten tapaa reagoida eri asioihin. Tehtiin pysähdyksiä ja liikkelle lähtöjä, sekä keskityttiin lopuksi peräänantoon ja hevosten rehelliseen takajalkojen työhön. Joni oli ottamassa kuvia, mutta ei saanut kuvia otettua, niin otti lyhyen videopätkän :)


Sunnuntaina tulikin vähän kiire ja Joni ei tullut mukaan, koska valmennus alkoi jo 10. Karsinaa en ehtinyt siivota ennen valmennusta, mutta sitä en myöskään pystynytkään siivoamaan muutaman ongelman vuoksi... Kun olin saanut Saran valmiiksi ja hetken aikaa lämmitellyt kentällä, Jonna ja Anu tuli. Tälläkertaa tunnilla keskityttiin hevosen suoruuteen ja tehtiin väistöjä. Alku oli todella hankalaa, tuntui ettei hevonen liiku mihinkään ja avut ei toimi. Lopuksi kuitenkin meni tosi hyvin! Valmennusta vain haittaisi melkein kuusi pikkumuksua, jotka biljardikeppien kanssa riehu maneesin kahviossa.... Osaatte varmaan kuvitella kuinka hevonen oli lennossa ja itse jännittynyt, koska taas tulee lähtö. Meni siitä huolimatta sitten hyvin, kun sai hepan keskittymään töihin :)

Lauantaina Anu huomasi satulan olevan kauhean korkealla edestä, joten sanoi katsovansa sitä tunnin lopuksi. Kun tunti oli loppunut ja Jonnakin tuli siihen, niin ne rupesivat katsomaan satulaa. Satula oli aivan liian kapea edestä ja se teki munkin asennosta huonon. Matilla on pari Stubbenin koulusatulaa, joten Jonna toi niitä tallille sovitettavaksi sunnuntaina. Toinen satula oli edestä liian kapea, mutta toinen satula istui täydellisesti. Se satula on nyt mulla kokeilussa vajaan viikon ja soittelen sitten Matille satulan kaupoista. Suunnillee samassa kunnossa on nykyisen satulan kanssa, niin kiva olisi jos ne saisi vain vaihtaa päinsä :) Menin sunnuntain valmennuksen kokeilusatulalla ja voi että, kun sen onkin tukeva! Oon niin tyytyväinen jo nyt tuohon satulaan. Tässä satulasta huono puhelinkuva:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti