Sivut

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Happy

Oon nyt niin onnellinen! Saran kanssa on tullut niin suuri kehitys. Vaihdot sujuu jo yllättävän hyvin, mutta saa luvan sujuakkin kun niiden kanssa tehdään töitä joka päivä. Välillä vielä oikeasta laukasta vasempaan laukkaan vaihdossa saattaa takajalat mennä solmuun, mutta sekin häsläys vähenee päivä päivältä ja välillä on päiviä milloin ei häslätä. Tälläviikolla huomasin kuinka ravissa pohkeenväistö tuottaa hankaluuksia kun pyytää väistättämään vasemmalle päin. Oon nyt sen takia treenaillut väistöjä kumpaankin suuntaan käynnissä ja ravissa. Väistöt on sitten ruvennut jo sujumaan pienen alkukankeuden jälkeen. Uskon, että hepallekkin mukavempaa kun joutuu oikeasti miettimään ja tekemään kunnolla kaikenlaista. 

Minkäänlaisilla apuvälineilla/champooneilla en oo ratsastanut hetkeen. S menee jo todella hyvin käynnissä ja ravissa! Eilen kokeilin laukassakin ja alkutappelun jälkeen sain hevosen laukassa kuolaimelle... Mun olisi niin tehnyt mieli itkeä ilosta ja ratsastajan hymy ulottui kyllä korviin asti! Eilisen onnistumisen jälkeen päätin tänään tehdä poikkeuksellisen suunnitelman ratsastuksen suhteen. Yleensä lämmittelen askellajit läpi ennekö pyydän kuolaimelle, peräänantoon tai miksi sitä haluakaan kutsua. Tälläkertaa päätin alkukäyntien jälkeen heti vaatia heppaa kuulolle ja kunnolla töihin. Niin kävi, kuten arvasinkin eli S oli enemmän vastahakoisempi ja ajatteli, että eihän vielä pitäisi töitä tehdä. Alkukankeuden jälkeen se toimi todella hyvin käynnissä ja ravissa. Sitten rupesin yrittämään laukassa ja väsyneenä totesin jo, että ei tästä tuu todellakaan yhtään mitään! En päättänyt kuitenkaan luovuttaa vaan jatkoin yrittämistä ja vaihtelin suuntia. Sitten yhtäkkiä heppa kokosi itsensä ja niin sitten sain sen mitä halusinkin. Sitä fiilistä ei voi sanoin kuvailla, kun sain kaiken aikaan itse, ilman mitään apuvälineitä. Siinä sitten sain vaihdella suuntaa laukanvaihdoilla ja oli paljon kuuliaisempi vaihdoissa, koska olin saanut sen kuolaimelle. Kuvissa laukka ei niin hyvältä näytä, kuin se selässä tuntui, mutta tästä sitä ruvetaan vain parantelemaan ja treenailemaan! :) 

Hyppäämään pitäisi päästä, mutta ei oo millään saanut aikaiseksi. Toivottavasti nyt tässä lähipäivinä, pitäisi kerran viikossa hypätä, niin saisi siitä rutiinia. Mutta tästä on hyvä jatkaa ja päästään viikonloppuna, lauantaina ja sunnuntaina Anu Hännisen kouluvalmennukseen. Saan vihdoinkin jonkun huutelemaan mulle, että nyt se teet tämän ja tämän asian väärin :D Kiva päästä valvovan silmän alle piiiiitkästä aikaa. 













Laukanvaihto aikeissa...

hiiijop!

ja tuli sieltä vaihto :)








2 kommenttia:

  1. Ootte kehittyny ihan sikana !! Kannattaa olla tosi tyytyväinen :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 :) todellakin olen tyytyväinen! Suunta vain tästä eteenpäin :)

      Poista