Sivut

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Saran muutto

Eilen en vielä viittinyt kirjoitella, koska olin eilen todella väsynyt, että en olisi varmaan saanut luettavaa tekstiä aikaiseksi. Menin Jonille torstaina ja lähdin sunnuntaina, joskus 20 yli 10 ajelemaan Kauhajoelle. Ajoin siis torstaina Jonille skopolla ja sillä sitten huristeltiinkin Teuvalla joka päivä. Aijon kyllä mennä joku muukin kerta uudestaan, oli kiva kun pääsi joka paikkaan helposti.

Olin kotona suunnilleen 11 maissa. Iskä teki hienosäätöjä vielä auton ulkonäköön, joten mulla oli tunti aikaa vielä ennenkö tallille lähdettiin. Päätin katsoa odotellessani McLeodin tyttärien uusimman jakson, joka oli tullut yle areenaan. Vaikka sarjan näkisi myös televisiosta, niin mielummin katson sen silloin kun haluan netistä. Iskä tuli vähä ennen 12 sisälle, niin ruvettiin vaihtamaan vaatteita ja kantamaan kotona olevia varusteita, mitä olen puhdistanut viikon aikana. Tallille kun päästiin hain Saran sisälle, kun äiti ja iskä kantoivat varusteita. Laitettiin äitin kanssa Saraa valmiiksi ja lähdettiin sitten matkaan. Iskä tuli mukaan kävellen, koska en muista reittiä ulkoa ja on se hyvä muutenkin olla joku mukana kun joutuu pidemmän matkan mennä. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, vaikka olisi kuinka luottavainen hevosensa suhteen.

Matkaa iskän mukaan oli jotain 10 kilometriä ja aikaa matkaan kului suunnilleen kaksi tuntia. Matkan sää vaihteli: välillä aurinko paahtoi kuumana, että tuntui tukehtuvansa ja välillä taas oli pilvistä, viileän tuulen kera. Vähä puolen matkan jälkeen alkoi jaloissa tuntua - taisi olla virhe laittaa ratsastussaappaat pitkästä aikaa noin pitkälle matkalle. Jotkut varmaan osaavat kuvitella kuinka kipeiltä mun jalat tuntuivat kun saavuttiin määränpäähän ja miltä käveleminen tuntui. Matka sujui todella hyvin, kun ajattelee millainen lähtökohta oli. Saralla ei olla käyty tosi pitkään maastossa ja se on ollut jo kauan kävelytysliikunnalla. Siitä huolimatta Sara ei edes harkinnut matkan aikana spurtteja, eikä muutenkaan hölmöillyt mitenkään normaalista poikkeavasti. Tottakai matkan aikana oli vähän jännittäviä asioita, kuten talon pihassa keskellä nurmikkoa oleva lautasantenni. Kuitenkin outoja asioita vain vähä kyttäiltiin, kierrettiin kauempaa, säpsähdettiin tai otettiin vain muutama nopeampi askel. On se Sara vaan niin huippu! Autojen ja mopojen kanssa ei ollut ongelmaa. Asuntoauton ohittaessa piti vain jähmettyä ja auton perässä olevia kärryjä piti vähän ihmetellä. Onneksi oli viisaita ihmisiä liikenteessä ja osasivat hidastaa kohdallamme, kiitos siis heille, että turvasivat matkaa toimimalla fiksusti! :)

Olimme määränpäässämme joskus klo. 14:00. Iskä otti Saran, että pääsen selästä pois, vaihtamaan kengät ja juomaan. Riisuimme Saran varusteet suitsia lukuunottamatta ja äiti kävelytti sitä hetken aikaa ulkokentällä. Odotimme Joonaa, että saisimme tietää minne laitamme Saran ja kaikki tavarat. Joona ei vastannut puhelimeen, mutta saapui kuitenkin piakkoin paikalle. Jätettiin Sara pihassa olevaan hiekkatarhaan odottamaan, että Tommi tulee raveista, niin sitten Sara siirrettäisiin vihreälle muiden kanssa. Saran katsellessaan ympärille vietiin tavaroita paikoilleen ja sen jälkeen lähdettiin kotia. Äiti halusi tulla vielä illalla katsomaan Saraa, joten joskus seitsemältä mentiinkin tallille. Otettiin mukaan maalarin teippiä ja tussi, jotta saadaan kirjoitella missä on Saran tavaroita jne. Käytiin antamassa Saralle myös väkirehut, annoin mitallisen elektrolyyttiä, 0,5 dl Chiaa ja mukillisen mysliä. Otin Saralle väliaikaiseksi myslimitaksi mukin, joka on n. 3 dl, koska pitäisi ostaa nappo, mutta kaupat oli jo kiinni sunnuntaina. Napon lisäksi pitäisi ostaa vielä kori suojille, sekä ilta- ja aamurehusangot. Sara tykkäs Chiasta tosi paljon ja nuoli aiva kipon, se on tosi hyvä juttu, niin tietää, että se varmasti syö MSM ja elektrolyytit myös. Tulehduskipulääkekuurin jälkeen Sara on ollut vähän epäileväinen ja nirso jauheiden kanssa. Sara laiduntaa nyt tyytyväisenä isolla laitumella kolmen muun hevosen kanssa ja on aivakuin kotonaan :) Löydettiin Saran oikeasta etujalasta haava kavion yläpuolelta, jalan takaa. Uskon, että haava paranee kun sitä vain hoitaa ja putsailee. Vähän ilkeän näköinen se oli mutta eiköhän se siitä. Sinne Sara jäi tyytyväisenä uuteen paikkaan ja uskon, että sillä on hyvä olla kun on paljon heppoja ympärillä :) Tosi kiva kun Sara ei ollenkaan ollut hätääntynyt tai mitään, mutta tallia se silti pelkäs. Talli oli jotenkin kauhia paikka ja oli liian erilaisia ääniä verrattuna edelliseen :D Kyllä se tallissakin tottuu pikkuhiljaa olemaan kun siellä joutuu olemaan.

Ajattelin, etten julkaise tätä postausta, koska mulla ei ole vielä kuvia ja julkaisen tämän sitten vasta kun käyn tänään tallilla, niin saan kuviakin. Mutta sitten tulin siihen tulokseen, että julkaisen tämän jo nyt, niin teen toisen postauksen myöhemmin Saran voinnista ja ratsastuksesta kuvien kera :) Ja varmaan muutenkin mennään tänään ostamaan noi puuttuvat jutut. Sara siis muutti Tommin tallille, Kainastolle maneesitallille :)  Tykkää varmaan kun saa talvisin taas tallustella maneesissa, kuten on varmaan melkein koko ikänsä Oulun alueella tallustellut. Päädyttiin muuttamaan Tommin tallille, koska ensinnäkin siellä oli tilaa ja muutenkin mun unelmana on ollut päästä maneesitallille. Ja Tommilla on muutenkin muutamia toimivia juttuja, mitkä on Saralle hyväksi, esimerkiksi ei ole vapaata heinää. Tuntuu, ettei se Saralle oikein sovi, koska se hyvin syö kaiken itseensä :D Muutenkin kiva, että enää ei tarvitse stressata mistään ja tietää, että Saralla on kaikki hyvin. Saralla saa nyt tälläviikolla ruveta ravailemaan ja seuraavalla viikolla laukkaamaan! Muutamia satoja metriä tosin kerralla, mutta kuitenkin parempaan suuntaan päin. Ajon kyllä varovasti aloittaa, en halua ottaa mitään riskejä ja ei mulla kiirekkään edes ole. Sitten kun Sara kunnossa on niin tarkoitus on ruveta valmentautumaan ja mennä muutamiin koulukisoihin mahdollisuuksien mukaan. Hyppäämisen unohdan nyt tyysti joksikin aikaa, varmuuden vuoksi. Mutta mä palailen postauksen parissa vielä luultavasti tänään, viimmeistään huomenna :) Lisään tähän muutaman kuvan mitä puhelimella otin.





2 kommenttia:

  1. sulla on tosi kaunis hevonen!
    ainut miinus on se, että teet niin pitkiä tekstejä etten aina jaksa lukea ihan kaikkea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon! <3 :) Kiitos kehittävästä kommentista myös! Aion kiinnittää tekstin pituuteen nyt jatkossa huomiota :) Taitaa mun puheliaisuus vähän saada liikaa aikaiseksi tekstiä haha xd Höpöttelyvideo voisi olla varteen otettava vaihtoehto liian pitkille teksteille.

      Poista