Sivut

sunnuntai 9. elokuuta 2015

It's hard to beat someone who never gives up

Lupasin arvioida itse menoamme koulukilpailuissa ja samalla kerron tuomareiden arvioita. Päätuomarina toimi Osmo Metsälä ja toisena tuomarina Sirpa Ruojärvi. Metsälän numerot kaikista kohdista vaihtelevat 5,5-6,5 lukuunottamatta keskiravin kohdalla tullutta laukkarikkoa josta sain 4,0. Kokonaisuudessaan Metsälän paperissa lukee, että hevonen jännittynyt, kättä vasten ja käynti lyhyttä. Nämä asiat tiedostinkin itse ja ärsyttikin kun S jännittyi niin lujaa, että se aivan puri kuolaimeen, etten saisi taivutuksia läpi ja oli kova suustaan. Olin jopa järkyttynyt, koska S ei ole koskaan ollut niin kova suustaan ratsastaa, se on aina ollut niin kevyt. Metsälä antoi 142,5p / 59,375%.



Ruojärven numerot kaikista kohdista olivat 5,5-6,0 väliltä, lukuunottamatta myös sitä yhtä rikkoa, mistä sain 4,0. Kommenteissa liikkeiden kohdalla lukee jäänittyneisyydestä, sekä vastustelusta. Loppukommenttina S saisi olla rennompi, pitäisi ratsastaa tasaisemmalle tuntumalle parempaan peräänantoon, sekä kehui Saran ulkonäköä. Ruojärven loppukommenttia en ymmärtänyt, tasaisemmalle tuntumalle peräänantoon? Johtuko jännittyineisyys epätasaisesta tuntumasta, vai mitä tällä kommentilla haetaan? En yhtään ymmärrä mitä Ruojärvi sillä tarkoitti. Ruojärvi antoi paperin mukaan 50,333%, mutta pisteitä en osaa lapusta tulkita, koska siinä on kaksi vaihtoehtoa jotka ovat molemmat väärin :D Kuitenkin lopullinen prosenttitulos oli 57,292%, mikäli jälleen osaan tulkita oikein paperia.




En koe tuomareiden arvosteluja epäreiluina, vaan olen hyvinkin niiden kanssa samalla linjalla. S oli jännittynyt, mutta niin se oli jo aamulla varustaessa ja edellisenä iltana. Ehkä suuri stressinmäärä muutti Saran niin jännittyneeksi... Saran pitää ehkä tottua näihin tilanteisiin tai sitten en osaa vain ratsastaa sitä rennoksi? En ole varma, enkä tiedä, toivottavasti vain joskus saan sen rennoksi. Perjantaina ainakin on luvassa uusi yritys, jos S silloin vaikka olisi rento tai edes rennompi :)

Kaikkien luokkien tulokset löytyvät Kipasta ja Equipesta, mutta itse en löytänyt mistä sieltä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti