Sivut

torstai 13. elokuuta 2015

They don't know how special you are

Pääsimme Saran kanssa osittain kokeilemaan jotain uutta viime maanantaina. Nimittäin lähdimme trailerilla tallin ulkopuolelle valmennukseen. Jotkut saattavat kummaksua, ettenkö oikeasti ole koskaan ollut kotitallin ulkopuolella Saran kanssa valmennuksissa. Kuitenkin asia on loppujen lopuksi ihan looginen, miten olisin koskaan edes päässyt, jos hevosta ei olisi traileriin ennemmin edes saanut. Lähdimme kolmeksi kaverini luo estevalmennukseen, missä odotti tuttu ja turvallinen opettajani Heidi. 


Lämmittelimme kaikissa askellajeissa reippaalla hyvällä temmolla tehden ympyröitä. S ei kummemmin uudella kentällä mitään kytännyt, vähä vain ihmetteli ja saattoi esittää mielenkiintoa joitakin paikkoja kohtaan. Se ei kuitenkaan menoa haitannut ja S oli rennon oloinen ratsastaa. S vaikutti jopa olevan innoissaankin jonkin verran heti alusta asti. Aloitimme kunnon työskentelyn heti laukasta tehden voltteja kahdelle eri ympyrälle. Ulommaisella ympyrällä piti kevyessä istunnassa laukata eteen, pitempää laukkaa. Sisimmäisellä ympyrällä piti taas saada liikettä ylös ja istua satulassa tiiviisti tukien. Esteiden korkeus pidettiin kuitenkin niin pienenä (kun puomit nostettiin esteiksi), että saimme keskittyä erityisesti tempoon.


Kun olimme tullut ympyröitä, lisättiin tehtäväksi vielä ns. kahdeksikko/linjoja. MTehtävät onnistuivat kokonaisuudessaan hyvin, mutta unohdin aina pyytää kunnollista vaihtoa esteellä, niin S menetti tahdin ja sötkötti välillä menemään. Onneksi se ei kuitenkaan haitannut menoa ja sai vaihdettua aina loppujen lopuksi puhtaalle laukalle. Meillähän oli joskus ongelmana vaihdot, kun en saanut puhtaita vaihtoja syntymään ollenkaan. Kokonaisuudessaan jäi valmennuksesta oikeinkin hyvä mieli ja äitin sanoin ei voi kun todeta, että Heidi vain oikeasti osaa hommansa!

Kuvan piirroksen reitit eivät vastaa kirjaimellisesti oikeita reittejä, mutta ovat suuntaa-antavia ja piirros voi auttaa helpottamaan postauksen sisällön ymmärtämistä :)


Oli todella kuuma päivä yhtäkkiä, enkä ainakaan itse ollut osannut edes varautua siihen. Onneksi teimme kuitenkin tehtäviä vuoroitellen, niin ei tarvinnut kokoajan olla menossa, vaan sai hengähtää hevosen kanssa hetken ja juoda sen minkä kerkesi. S pääsi suihkuun valmennuksen jälkeen ja matka kotiin alkoi. Nellille kiitokset kuvista :) Hyvillä mielin sain lähteä Kurikan kisoihin, jossa hyppäsimme 65cm ja 75cm.











Hevoselle kiitoksia hyvästä työstä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti