Sivut

perjantai 24. lokakuuta 2014

Emilia Kerimaan valmennus & klippaus

Oivoi, tälläviikolla on niin sattunut ja tapahtunut, etten tiedä minne hyppäisin. Tiistaina vietin synttäreitä Jonin ja perheen kanssa perustunnelmissa, mutta palailen synttärijuttuihin kun niitä ollaan perjantaina saatu juhlisettua ja saan kaikki lahjat :)

Saatiin eläinlääkäri vasta seuraavan viikon keskiviikoksi, vaikka ajattelin saada sen tälle viikolle. Hain klipperin lainaan tiistaina ja ajattelin klipata Saran raspauksen päätteeksi. Mutta koska saatiinki eläinlääkäri vasta myöhemmälle, niin kokeiltiin silti keskiviikkona mitä heppa meinaa klipperistä. Aluksi se oli Sarpan mielestä ihan kamala ja sillä ei saanu koskea, mutku hetken siinä sen kans siihen tutustui niin heppa olikin yhtäkkiä klipattu ja heppa seiso paikoillaan koko ajan! Oon niiiiiin ylpeä <3 Tulos ei oo mikää paras mahdollinen, koska klippasin ekaa kertaa jne :D mutta ainaki on klipattu ja ens kerralla parempi? Iskä on aiva innoissaan nyt klipatusta Sarasta :D

Tostaina mulla oli se Emilia Kerimaan valmennus, mitä oonkin ootellut tosi kauan. Satu tuli mua auttelemaan ja kuvaamaan, niin sain teille materiaalia, vaikka aluksi näytti siltä etten saa. Sara oli tuttuun tapaansa aluksi laiska, mutta loppua kohden meni todella hyvin. Valmennus meni hyvin, mutta mielestäni ei menty läheskään sitä korkeutta mihin olin "ilmottautunut". Lisäksi en koe, että olisin saanut mitää kauhean tärkeitä vinkkejä, koska tiedän kyllä, että Saralle pitää antaa pohjetta jne. and thats it. Ainoa asia mistä se oikeastaan muistutteli, oli vain hevosen liikkuvuus ja ohjien kireisyys. Ei siis kauhean antoisa valmennus ollut, mutta ainakin pääsin ekaa kertaa menemään kunnon jumppasarjaa. Oon oikeastaan aika pettynyt valmennukseen ja valmennus loppui kun päästiin vasta vauhtiin, mutta tyytyväinen hevoseen silti olen. Pari kieltoa tuli jumppasarjalle ja kerran okserille, mutta muuten mentiinkn hyvin yli. Tuntui, että hevonenkin jaksoi paremmin kun se oli klipattu, joten saattaa olla meille se oikea ratkaisu. Tehtiin tosi paljo kaikkia puomijuttuja ja alkulämmittelyt oli juuri puomeja, ympyröitä ja kavaletteja (en osaa kirjottaa sanaa xd). Sara oli kuitenkin jokseenkin ihan säpäkänkin oloinen ja kun lujaa piti mennä moottorikin toimi ihan hyvin. Nyt on vaan edessä päätös, minkä luokan hyppään 1.11 kisoissa, varmaan meen ihan tutun ja turvallisen 50-60cm, koska ei nyt mentykään korkeampia. 70cm olis kiva mennä, muttakun seuraava luokka olisikin 70-80cm, niin ehkä se pienempi on parempi. Noh, sen näkee sitten :)



Sara ennen valmennusta :) Ilme on vähäniinku mäkö muka meen hyppään :D




6 kommenttia:

  1. Noniin nyt sitä vauhtiaki näytti olevan tosi kivasti, varsinki tossa jumppiksella :) Käytäkkö yleensä Saralla kannuksia? Ne vois olla nimittäin kivat johonki valmennuksiin kisoihin yms. että Sara sillon olis vähä reippaampi. Ja myös jos reippautta kaipaat, niin voisit tehdä vaikka kahden viikon ajan silleen, että tuuppaillessakin pyytäisit Saralta reipasta laukkaa kevytistunnassa etkä ottaisi kovin pitkiä pätkiä laukkaa. Eli et hirveästi työskentelisi laukassa, oikeastaan juuri ollenkaan, vaan keskittyisit vaan siihen, että Sara liikkuu kunnolla eteenpäin takajalat mukana :) En tiedä auttaako tää sua, tai haluatko edes kokeilla tällästä, mutta tää tosiaankin saattais auttaa! Samoiten laukanvaihdot ja temponmuutokset tuo joillekkin hevosille reippautta.
    Toki yksi vaihtoehto on muuttaa Saran ruokavalioo sellaiseksi jossa olis jotain energiaa antavaa rehua, mutta sähän just vaihoitkin sellaseen (?) No mutta kuitenkin teiän meno näytti jo paljon paremmalle, kunhan muistat vaan katsoa että esteillä on tarpeeksi vauhtia ja ettei Sara tule liian lähelle estettä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en nyt tiä miten mun tää pitäis ottaa, koska puhuit kyl ystävällisesti ja näin, mutta neuvot itsestään selviä asioita ja asioita mihin oikeasti osaan kiinnittää huomioita, sekä sen takia valmentaudutaankin. Videossa mulla on Saralla kannukset, mutta et näköjään huomannut asiaa? Ja mä teen intervalliharjoituksia ja muutenkin baanaillaan, että vauhtiakin kyllä löytyy. Ja mulla on päiviä milloin keksityn eri asioihin, eli jonakin päivänä istuntaani, jonakin päivänä Saran liikkuvuuteen jne. Teen myös laukanvaihtoja joka päivä. Ja osaan hoitaa kyllä Saran ruokinnan ja sillä onkin juuri energiapitoinen ruokinta, mutta ei ruokinnan pidä olla ainut asia, että hevonen liikkuu, se täytyy tulla hevosesta itsestään. Kiitos :) itsenikin mielestä kehitystä on tapahtunut, mutta paljon edessä, koska oon esteillä todella kokematon. Ja vauhti ei korvaa mun mielestä lähestymisiä, se voi vaan ainoastaa tyyliin helpottaa säätelevyyttä. Mun mielestä se on tosi huono asia, että heppa painaa pää viidentenä jalkana päin estettä, eikä hyppääkkään koska vauhtia on liikaa. Vauhti ei korvaa taitoa :) Tiedän kyllä että vauhtia pitää olla, mutta mun mielestä sitä alkaa olla jo aivan riittävästi, eikä meistä Saran kanssa aikaratsukkoa ja räjähdysnopeaa paria tehdäkkään. Kiitos vielä kommentistasi, mutta mieluusti kuuntelen valmentajiani ja ihmisiä joiden tiedän osaavan hommansa :)

      Poista
  2. tosi söpö kuva ja hyvä video :)

    http://smiling-horse.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Löysin tämän sinun blogisi juuri ja vaikuttaa hyvältä :) jään lukijaksi.

    VastaaPoista