Sivut

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Korvapuustit

Kaikki jotka mut tuntevat (tai ainakin luulen niin) tietävät, että siedän makean syöntiä vaikka millä mitalla ja olen varsinainen pullahiiri. Olen kauan aikaa haaveillut pääseväni pitkästä aikaa kaverin kanssa valkoiseen puuhun syömään ihania kakkuja juomaan chailaten, mutta kukaan ei ole kerennyt tms. Päätin yksi lauantai ruveta leipomaan korvapuusteja ja tappamaan makeannälkäni edes jollakin tasolla. Äitikin tykkää kun tein sen verran paljon, että sai korvapuusteja pakastimeen ja tulevaisuudessa vieraille on kahvipöytään tarjottavaa. Ajattelin nyt teille vain kertoa tämän ohjeen minkä avulla tein, koska on vähän postauksista pulaa, enkä halua postaustahtiani rikkoa!

15-20 kpl
Pullataikina:
½lmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
1muna
n.14dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 900 g)
100gvoita
Väliin:
50-100gvoi- tai margariinisulaa
½-1dl(fariini)sokeria
1-2rklkanelia
Voiteluun ja päälle:
munaa
raesokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (n. 30 x 50 cm). Levitä taikinalevyille sulaa / notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.-> / \ / \.
Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

2 kommenttia:

  1. Blogisi on arvosteltu ja sait uuden lukijan :) http://pysteliina.blogspot.fi/2015/01/blogi-arvostelut-osa-1.html

    VastaaPoista