Sivut

tiistai 27. tammikuuta 2015

Tuntilainen ilmottautuu

Tallin pitäjä on taas vaihtunut vuoden vaihteessa ja Kauhajoen Ratsastuskeskuksesta on tullut Kauhajoen Hevosurheilukeskus, niin vähän uusia juttuja on ollut tiedossa. Onneksi tallin ylläpitämiseen ryhtyi ihana ratsastuksen opettajamme Heidi! :) Nyt kun tallinkin asiat on selvillä, niin ostettiin kymppikortti ja olen ruvennut käymään kerran viikossa tunneilla.


Ensimmäinen tunti oli 19.1. sunnuntain valmennuksen ja tippumisen jälkeen. En ollut sinä päivänä koulussa, mutta illalla olo oli suhteellisen okei, niin päätin mennä tunnille. Tunnilla pystyin ihan hyvin ratsastamaan, mutta selkä muistutti kokoajan olemassaolevasta kivusta. Tunnin aiheena oli hevosen liikkuminen, ulkopohkeen tärkeys "moottorina" ja taivuteltiin volteilla. Oli tosi hyvä tunti ja Sarppakin on toiminut paremmin kun on huomannut ulkopohkeen tärkeyden.

26.1. oli toinen tunti ja jatkettiin samaan tapaan kuin viimmeksikin. Tälläkertaa olin kuitenkin tunnilla yksin, koska muut eivät todennäköisesti olleet päässeet tunnille syystä jos toisestakin. Aloitettiin tekemällä päädyissä voltteja ja pitkillä sivuilla loivaa kiemurauraa. S oli hirvittävän kankea ja tuntui, ettei se kuunnellut ollenkaan ulkopohjetta. Tehtävissä piti ylläpitää vain aluksi liike ja tahti tasaisena. Hiljalleen alkoi S virkeämään ja aloitettiin vaatimaan enemmä: hevosta taipumaan sisäpohkeen ympäri ja asetusta. Alku oli hankalaa, mutta kyllä se siitä hiljalleen alkoi toimia. Tehtiin samaa hommaa myös laukassa ja kun vaadin enemmän, niin S päätti vetää herneen nenään ja pukkeja sateli. Se kuitenkin loppui siihen kun karjaisin, niin hevonen lopetti moisen pelleilyn. Sen jälkeen kaikki sujuikin hyvin ja oli kivaa tehdä pienesti vastalaukkojakin (pitkillä sivuilla loivalla kiemuraurilla).
Valkoiset pisteet ovat kartioita

S sai kävellä ja hengähtää hetken aikaa, kunnes aloitettiin tekemään seuraavaa tehtävää. Jatkoimme samaa ideaa ympyröillä kuin edellisessä tehtävässä, mutta tässä tehtävässä pohjana oli kolmikaarinen kiemuraura. Lisäksi siihen lisättiin jokaisen kirjaimen kohtaan voltit: voltin sai mennä vain kerran tai useamman kerran. Menin melkein aina toisen voltin vähintään ensimmäisen voltin perään, koska halusin S olevan parempi, taipuvan paremmin jne. Alku oli tahmeaa mutta sitten sekin alkoi sujua. C kirjaimen pitkällä sivulla otin ravia aina eteen ja kevensin, muuten tehtävä mentiin harjoitusravissa.

Kun ravissa tehtävä oli alkanut sujua mentiin voltit laukassa. Nyt sain raippaa käyttää tehokkaasti apuna, koska vaadittiin nopeaa reaktionopeutta pohkeelle. Laukan piti aina kirjaimen kohdassa siirtyä laukkaan ja voltin loppuessa raviin. Lopussa S oli todella herkkä ja viimmeistä kertaa kun teimme A kirjaimen kohdalle volttia piti sen jälkeen jatkaa koko kenttää pitkin laukkaa eteen. Laukan jälkeen keventelin reipasta ravia tehden suuria voltteja.

Koulukirjaimet korvasin aakkosilla, ettei tule sekaannuksia ja en itse muista koulukirjaimia ulkoa.

Kuvia ei valitettavasti nyt ole, jos viimmeistään viikonloppuna saisin Jonia kuvailemaan meidän menoa :) Maneesissa on toki ongelmana sen haasteellisuus kuvaamisen suhteen, mutta jos edes vaikka videota, jos ei muuten onnistu. Olisiko teillä joitain postaustoiveita joita voisin viikonloppuna toteuttaa? Muutama idea itselläni on jo, mutta niitä ei ole koskaan liikaa :)

2 kommenttia:

  1. kiva postaus vaikka kuvia ei ollutkaan :) postaat muutenkin kivan usein :) millainen se heidi on opettajana ja muutenkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidit :) koska vähän epäilin julkaisenko vai en postausta... Itsellekkin mukavempaa kun postaustahti on suurin piirtein säännöllistä. Heidi on mun mielestä aivan mahtava! Ihmisenä se on rehellinen ja todella mukava. Osaa pitää tallissa järjestyksen ja muutenkin kurin nuorempienkin kanssa, mutta ei kuitenkaan mikään tiukkapipo ole. Opettajana osaa ottaa kaikkien tason huomioon ja osaa teettää sopivia tehtäviä ratsukoiden kesken :) Itse olen ollut hirvittävän tyytyväinen, vaikka vasta muutaman kerran tunnilla ollutkin!

      Poista