Sivut

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Estevalmennus 18.1.-15

Sunnuntaina pääsin vihdoinkin Orannon Joonaksen estevalmennukseen. Joonas käy meidän tallillamme kerran kuukaudessa valmentamassa. Valmennuksen alussa lähinnä lämmiteltiin itseksemme, mutta Joonas antoi kyllä neuvoja. Aloitettiin tulemalla kaksi kertaa ristikkoa ympyrällä. Sen jälkeen aloimme tulla 1 ja 2 esteen linjaa. Linjaa hypätessä Sarakin heräsi ja oli mukavan hereillä. Linjan jälkeen piti jatkaa suoraa seinää kohti ja pysähtyä. Linjan jälkeen otettiin 3 este mukaan, jonka jälkeen piti myös pysähtyä ensimmäisellä kerralla. Seuraavalla kerra 3 esteen jälkeen hypättiin 1 este uudelleen. Rata alkoi pikkuhiljaa rakentua, osaa mentiin ensin yksittäisenä ja pikkuhiljaa yhdisteltiin tehtäviä radaksi. 
Tipuin vesimatolla, mutta se oli aika mitätön tippuminen ja tipuin jaloilleni. Kun pääsimme jatkamaan rataa, tipuin myös toiselle esteelle, minkä kanssa ei käynytkään yhtä hyvin. Alaselkä on todella kipeä ja menin sen jälkeen hetkeksi sivuun istumaan. Joonas tuli tiedustelemaan vointiani ja kivusta huolimatta päätettiin, että hyppään linjan vielä madallettuna. En ajatellut, että minulle olisi tullut kammoa hyppäämisen suhteen, mutta ajattelin sen olevan hevosen kannalta hyväksi. Ettei hevonen rupea ajattelemaan, että jos kuskin saa maistelemaan hiekkaa, niin ei tarvitse mitään tehdäkkään. Harmittaa etten päässyt rataa loppuun asti, mutta kyllä meno lopussa oli aika väsynyttä. Sarallakaan ei ollut pitkään aikaa hypätty ja kunto ei ole mikään mailman parhain, joten Joonaksen kanssa laitoimmekin loppuajan temppuilut tammamaisuuden ja väsymyksen piikkiin.  


Kokonaisuudessaan valmennuksesta jäi kuitenkin hyvä fiilis, sain paljon hyviä neuvoja ja tiedän virheeni. Valmennus meni todella hyvin aluksi, Sara lämpenikin esteille paljon nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Omaan tapaansa Saran  piti joitakin esteitä kyttäillä ja kieltojakin tuli, mutta eikö valmennusten tarkoitus olekkin opettaa. Pitäisi itsekseenkin hypätä aina silloin tällöin, tuntuu vain liian hankalalta ajatukselta ruveta kyhäämään maneesiin esterataa, aikaan, jolloin ei ole muita. Tippumisistakin huolimatta hyvillä mielin odotan seuraavaa valmennusta, kunhan nyt vain saisi itsensä ensin kuntoon.

8 kommenttia:

  1. Vaikka Sara kielsiki monta kertaa niin näytti että sait sen aika hyvin silti kannustettua yli. Ja huomaa suht selkeästi että Sara jännittää erikoisesteitä, sillä ei varmaan oo niin kauheesti estekokemusta niistä? Toki voi olla että sillä oli vaan huono päivä kun kielteli, en sun heppaa tunne niin en uskalla lähtee mitään väittämäänkää eli voin olla hyvinki vääräs. :) Kannattaa tosiaan erikoisempia esteitä harjotella niin eiköhän Sara pian uskalla neki ylittää puhtaasti. Eli tsemppia jatkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kiva kun tiedät sen, että jos ei heppaa tunne niin vähän vaikea mennä sen perusteella sanomaan mitään, sillä kun saa monesti ihmiset ns. suuren sopan keitettyä. Saralla on hypätty elämänsä aikana paljo erikoisesteitä, mutta se kuulemma vain aina jännittää niitä, ettei aina yli halua mennä. Että en usko sen kokemattomuudesta johtuvan, yksi syy voi olla sekin, etten itse osaa vielä tukea ja kannustaa sitä tarpeeksi :) Joo kyllä niihin vähintään valmennuksissa törmää. Kiitos vielä ihan mahtavasta kommentista! <3

      Poista
  2. Tosi kiva toi video ja siitä näki hyvin miten teillä meni! Oon saanu sellasen kuvan sarasta, että se on tosi laiska, mutta hyvin sä ainakin sait sen menemään ja osasit kuitenkin kannustaa sitä hyvin :) Sara muutes näyttää tosi kivalta klipattuna :D En oo ennen muistaakseni vielä nähnytkään siitä videoo klipattuna. Esteillä voisit musta nojata ehkä hieman enemmän eteenpäin, mutta muuten sulla näyttää ihan kivalta toi esteistuntakin :) Innolla odottelen seuraavia postauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Taitaa siitä jokin muukin video olla, mutta omastakin mielestä sopii kyllä yllättävän hyvin klippaus. Reippaasti mun pitäisi juuri taakse nojata, koska en anna hevoselle tilaa lähteä hyppyyn kun nojaan eteenpäin aika paljonkin kokoaika. Että ryhtiä pitäisi saada niinkuin Joonaskin videolla huutelee :) Kiva juttu kun odotat!

      Poista
    2. Tarkotatko esteen päällä vai esteiden välissä? :D

      Poista
  3. Voi että, nyt löytykin tuttu nelijalkainen :) Tätä tammaa oonkin ratsastanut ja hoitanu monena kesänä aikanaan Siilin ratsastuskeskuksella, oli ehdottomasti yksi hienoimmista hevosista mitä tiesin! Pitääpä ruveta seuraamaan tätä blogia, kiva lueskella Nannan (ilmeisesti nykyään Sara) kuulumisia :) Tsemppiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo vaihdoin Nanna nimen Saraan, koska Nanna kuullostaa niin "nössöltä" nimeltä kauniille tammalle. Tervetuloa muiden lukijoiden joukkoon!

      Poista