Sivut

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Itsenäistä hyppelyä

Sunnuntaina päätin hypätä pienimuotoisesti itsenäisesti. Asiaan on monenlaisia syitä: haluaisin hyppäämisen rutiiniksi eli kerran viikossa hypättäisiin, se on mukavaa vaihtelua hevoselle pelkän koulutuuppailun ohella ja mielestäni on tärkeää itsenäisesti yrittää löytää oikeanlaisia nappuloita. Esteet pidettiin pieninä, jopa niin pieninä, että voisin puolestani nauraa. Kuitenkin pidän mielessäni sen, etten haukkaa liian isoa palaa kerrallaan. Tavoitteenani on saada esteet oikeasti kunnolla osaksi treeniämme ja haluan osata hallita pienet esteet hyvin. Miksi hypätä suurta rataa jos ei pieniinkään ratoihin ole tyytyväinen? 

Verryttelin hevosen kumpaankin suuntaan kaikissa askellajeissa ja aloitin hyppäämään kavaljettia ympyrällä. Sen jälkeen koko juttu olikin aikamoista sekamelskaa, koska en hypännyt minkäänlaista  tiettyä rataa. Yhdistin vain esteitä eri tavoilla toisiinsa ja hyppäsin. Aluksi oli hankalaa saada laukkoja vaihtumaan esteillä, mutta sitten se alkoikin sujua hyvin. Alusta ei olekkaan teille videota, koska äiti oli siivoamassa aluksi karsinaa jne. Kuitenkaan mitään suuria ongelmia ei ollut, kuski ei tippunut kertaakaan, eikö hevonen kieltänytkään kertaakaan. 
Tässä teille kuva esteiden järjestyksestä, jos se auttaisi hahmottamaan paremmin.

Ainoina tavoitteina tälläkertaa oli vain se, että itse pysyisin paljon ryhdikkäämpänä esteillä. Tietysti halusin myös hepan toimivan hyvin ja olevan innoissaan vaihtelusta. Meillä oli oikeasti kivaa, joten toivon sen välittyvän myös videon kautta teille, vaikka videon laatu onkin ihan karmaiseva. Ajattelin kuitenkin postauksen olevan liian ankea ilman videota. Äitillä ei ihan tarkennus oo se hallitseva vahvuus kuvaamisen suhteen ;) Halusin kuitenkin tarketamattomatkin pätkät näyttää teille, koska ne olivat oikeastaan parhaimpia hetkiä. Ennenkuin kysytte, niin kyllä, minulla ei ollut kannuksia jalassa.


Halusin tämän kerran pitää senkin takia kevyenä, että tänään minulla on ratsastustunti. Tunnilla Saralta vaaditaan niin paljo liikkumista, niin on hyvä ettei aina aivan kaikkia varavoimmia imisi pois hevoselta :D Ei sen puoleen, ettenkö muutenkin vaatisi Saraa liikkumaan, mutta tunnit ovat jotenkin silti rankkoja molemmille. Saa nähdä, jos vaikka tiistain löllöteltäisiin kunnolla ja mentäisiin ilman satulaa treenien jäljiltä :)

4 kommenttia:

  1. Täytyy sanoo, että tää on musta paras estevideo mitä oon teiltä nähnyt. Paikat osu hyvin, Sara näytti reippaalta ja sun istunta oli mun mielestä parempi mitä esim. siinä estevalmennus videolla oli :) Itseasiassa hyvä, että pidit esteet noin pieninä niin jäi sitten molemmille hyvä fiilis! Haha noi äänet oli muutes aika hyvät ku menit tota kolmen esteen jumppista ja sara näytti siinä tosi iloiselta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja joo yritinkin keskittyä siihen että olisin ite ryhdikäs, vaikka välillä se tuntukin todella haastavalta! Hyvä fiilis kyllä jäikin ja hauskaa oli tarkoitus myös pitää :) Haha joo oli vähä turhanki kivaa :D

      Poista
  2. onko sun pakko tosiaa kokoaika maiskuttaa ja kaivaa jalalla :D

    VastaaPoista
  3. Sun on ihan turha tulla sanomaan mitään, koska et oo koskaan ratsastanut Saralla. Ja kaiken lisäksi valmentajan kanssa ollaan sovittu, että raippaa käytetään jos halutaan nopeuttaa reaktiota eli jos haluaa vaikka tietyssä kohtaa nostaa laukan. Ja millälailla sua edes liikuttaa, että mitä teen, koska sun ei oo pakko olla edes täällä lukemassa/katsomassa videoita täällä mun blogin puolella kun se sua enemmän häiritsee ja ärsyttää :)

    VastaaPoista