Sivut

perjantai 15. toukokuuta 2015

Estekilpailut 14.5.

14.5. olimme JARA:n järjestämissä 1-tason estekilpailuissa Jalasjärvellä. Edellinen päivä ennen kisoja oli lastaamisen suhteen täysi katastrofi ja heitin melkein kirveen nurkkaan - oli erittäin lähellä etten perunut koko kisoihin menemistä. Tommi kuitenkin lupasi tulla aamulla lastaamaan Saran, niin en sen kummemmin ottanut siitä stressiä. Muutenkin nämä kilpailut stressasivat paljon vähemmän, kuin edelliset Alavuden kilpailut. Tommi sai suhteellisen nopeasti Saran koppiin ja pääsimme juuri aikataulun mukaan lähtemäänkin tallilta. Matka sujui hyvin ja saimme hyvän parkkipaikan kilpailupaikalta. Matkalla olin soittanut puhelun ja jälki-ilmottautunut Saran kanssa 3 luokkaan, eli 70-80cm. En osaa oikeastaan sanoa miksi siihen ilmottauduin, jotenkin oli hyvä fiilis asian suhteen.


Meillä oli hyvin aikaa käydä ilmottautumassa, sekä opetella rata ja kävellä sitä.  Rata oli suhteellisen helppo, mutta radasta olisi voinut saada vaikean, jos olisi ratsastanut kauhean pienet tiet. Onneksi luokka 2 ja 3 oli sama rata, 3 luokassa oli laitettu vain 4/9 esteen perään toinen ja siitä tuli sarja. Eli mitään uutta muistettavaa ei ollut. Sateiden takia joka paikka oli aivan kurassa ja verryttelyt tehtiin maneesissa ryhmissä. Päätin ottaa ensimmäisessä verryttelyssä n. kolme hyppyä kummallekin verryttelyesteelle, jos hypyt menisivät hyvin. Hypyt menivätkin, juuri nyt en muista tuliko 50-60cm verryttelyssä hyppyjä kuinka pohjaan vai tuliko ollenkaan. 


Kun oli vuoroni mennä 50-60cm rata, ei juurikaan jännittänyt. Rata meni muutenkin todella hyvin, Sara vain kaahasi liian lujaa (toisaalta se ei niin siltä näyttänyt ainakaan videolla) ja hoin mielessäni vain jarruja. Ei S käsistä lähtenyt tms. se vain meni liian lujaa ja enimmäkseen juoksi esteiden yli, kuin olisi hypännyt ne paremmin. Jälleen kerran kuitenkin hyppäsin muutaman ensimmäisen esteen ilman jalustimia... Toivottavasti siitä nyt ei tapa tulisi :D Puhdas rata tuli ja luokan arvostelu oli 367.1. Sain 31 pistettä, yhden miinuspisteen roikkuvasta martingaalista (oli lähtenyt osittain irti), mutta muuten sain kehuja ylävartalosta, sekä pohjeista ja loppukommenteissa oli kommentti: "potenttiaalia". Saimme 7 sijan.


Ennen 70-80cm verryttelyä jännitin ihan hirvittävästi. Pelkäsin 5 esteen alle laitettua muurin tapaista paneelilevyä, muuten ajattelin luokan varmaan olevan okei. Näytin Saralle verryttelyssä estettä, eikä se onneksi piitannut siitä mitään. En kuitenkaan ajatellut sen hyppäävän sitä. Verryttely meni hyvin, mutta otin nyt vain muutaman hypyn per este, ettei S väsy liikaa ja hoksaa vain esteiden korkeuden. Tässä verryttelyssä hypyt tulivat aika pohjaan, mutta S meni silti hyvin.



70-80cm rata meni todella hyvin ja olin yllättynyt. Sara ei kytännyt muurin tapaista juttua ollenkaan ja hyppäsi sen kyselemättä. S oli myös paljon parempi kontrolloida, se oli reipas, mutta ei vain kaahannut menemään. Kun hyppäsin toista kertaa linjaa S tuli todella pohjaan 9 esteelle, mutta se pelasti hyvin tilanteen ja hyppäsi. Jollekin toiselle esteelle se myös tuli pohjaan, mutta pelasti senkin tilanteen. Olin todella tyytyväinen puhtaaseen rataan ja kuinka hienosti S pelasti tiukoista paikoista. Luokassa 3 oli sama arvostelu kuin 2 luokassakin, eli 367.1. Tulos oli paljon parempi kuin edellisessä luokassa, sillä sain 37 pistettä. Loppukommenteissa kommentoitiin, että siisti ja kaunis rata. Samat vahvuudet oli kuin edellisessäkin luokassa. Loppujen lopuksi palkintojen jakoon meidät kuulutettiin ja pääsimme Saran kanssa jaetulle kolmannelle sijalle! Ihan huippua :)

Luokka 2 ja luokka 3 oli sama rata muuten, mutta 4/10 esteelle tuli "jatkoksi" toinen este, niin radalle tuli sarja :)


Koko päivä oli kerrassaan mahtava, koska kotia lähtiessämme Sara meni helposti koppiin, sain puhtaat radat ilman yhtäkään kieltoa verryttelyssäkään, sekä S oli rauhallinen jo kilpailuihin saapuessamme. Kiitos vielä kilpailuseurasta Suville, Nealle ja tietenkin äidille! <3

Tämän kuvan on ottanut Jalasjärven Ratsastajat, mutta muut kuvat ovat Suvin ottamia.


Vaikka estekuvat ovat epätarkkoja, niin silti oli pakko saada näytille teille niitä :)



Olin Nean ja Nebun kanssa matkassa ja Suvi oli auttamassa Neaa Nebun kanssa :) 



2 kommenttia:

  1. Teillä meni kyllä todella hyvin! Onnea sijoituksesta :) Oli huippua päästä teidän mukaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En vieläkään oo sisäistänyt, kuinka hyvin meillä meni!

      Poista