Sivut

tiistai 19. toukokuuta 2015

Fuskaaja

Torstain kisojen jälkeen sain itse hengähtää hetkeksi ja karkasin melkein heti kisojen jälkeen mökille sunnuntaihin asti. Kun itse olin karkuteilla Sara sai vapaapäivän ja lauantaina Saraa liikutti korvaamaton lainakuskini. Sunnuntaina pääsin itse "pitkästä" aikaa satulaan ja iloisena yllätyksenä Venla otti meidän menostamme kuvia.

Kuva näyttää "hyvältä", mutta S silti fuskaa ihan 100-0

Sara oli aluksi äärettömän tahmea ja oman väsyneisyyden, sekä voimmattoman tunteen tuotoksena päätin mennä vain askellajit läpi. Lopuksi sainkin itseeni puhtia ja jaksoinkin ruveta työstämään Saraa. Lopuksi Sara menikin hyvin ja malttoi nostaa "runkonsa" ylös. Tallilla poltettiin heiniä yms, niin siksi joissakin kuvissa on savua taustalla :) Onneksi se savu ei tullut kuin välillä kentälle, niin pystyi ihan hyvin menemään.

Vähän jo rennomman näköistä, mutta silti kuski saa tehdä kaiken työn ;)

Maanantaina teimme sulkutaivutuksia tunnilla. Muistaakseni en ollut koskaan niitä ennemin tehnyt, niin oli mielenkiintoista lähteä tekemään niitä. Alkutunnista kuitenkin verkkasimme hevoset ravissa puolittaisella ohjastuntumalla, ulospäin taivuttaen. Tarkoitukseni oli verryttelyssä jumppailla hevosta :) Laukassa verkattiin samaan tapaan, mutta ulospäin taivuttamisen sijaan taivutettiin sisään. Pitkästä aikaa S protestoi kannuksia, mutta hyväksyi ne sitten suhteellisen nätisti.

Nyt alkaa olla jo parempi, mutta kuski on näköjään unohtanut täysin oman asentonsa!

Lopuksi siirryimme varsinaisesti tunnin aiheeseen ja yksitellen tultiin kentän toiseen päätyy ympyrälle. Ja kun saimme opettajalta luvan siirryimme pitkälle sivulle tekemään suhteellisen lyhyitä pärtkiä sulkutaivutuksia. Muutama onnistui ihan hyvin, mutta itse olin aivan hukassa apujen runsauden takia :D S lähti myös helposti väistämään, eikä olisi halunnut venyä.

S alkaa olla jo ryhdikkäämpi

Tulimme muutamia kertoja vielä päätyy, yhdellä kerralla laukasimme pääty-ympyrällä. Ympyrän ja laukan avulla haimme raviin voimaa ja laukan jälkeen ravi piti säilyttää. Sen jälkeen pyysimme hevosta pieneen raviin kulmaan ympyrälle, mistä lähdettiin ratsastamaan pitkää ravia kokorataleikkaalle satunnaisten ympyröiden jälkeen.

Lopuksi se meni todella hyvin :) Silti fuskaamista saattaa olla havaittavissa!

Sara kokosi itsensä ja alkoi oikeasti liikkumaan, ennennäkemättömällä tavalla Saraksi! Heidi napsikin muutamia kuvia meidän menostamme, niin tässä niistä muutama. Laatu on huono, mutta tulipahan ainakin ikuistettua tuo mahtava hetki!

Kuvat on ottanut Venla ja kollaasin kuvat on ottanut Heidi :)

Launataina oli tarkoitus mennä Kurikkaan koulukilpailuihin, mutta olisin ollut 42 osallistuja ja 40 osallistujaa otettiin maksimissaan... Perjantaina saadaan tietoa, mikäli pakkoja peruuntuu niin, että päästään kisoihin. Harmillista! Olisi ollut otollinen viikonloppu lähteä, mutta ei voi mitään. Keskiviikkona meillä on kankitunti Saran kanssa ja kiva päästä ihan opettajan käsiin asian suhteen :) Tietää samalla, että onko suitset säädetty oikein. Tänään on tarkoituksena vain hevosen totuttelua vihreään heinään ja kävellä.

4 kommenttia:

  1. hienosti sara menee! niska toki saisi olla hitusen ylempänä, mutta mikäs minä muiden hevosia kommentoimaan.. sun jalkkarit näyttää vähän lyhkäisiltä kun polvet meinaa tulla siipien eteen. :) muttta joo, hyvää työtä oot tehny!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo tottahan se on, mutta ne on vähä sellasia hienosääntö juttuja, kunhan sen sais nyt ensin vain rehelliseksi, liikkumaan jne. Jalustimet ei oo lyhyet, itse vain pohjetta antaessa ja jalkaa käyttäessä nostan jalkaa niin paljo ylös... toisin sanoen, en osaa ratsastaa pitkällä jalalla, niinkuin pitäisi :D jos pidentäisin jalustimia, en pystyisi keventämään. Kiitos vielä! :) kiva saada rakentavampaa kommenttia ystävällisesti ja ns. hennosti sanoen :D

      Poista
  2. Hienoja kuvia! Teidän varusteet sopii kyllä niin hyvin yhteen :D Ihan kivastihan Sara näyttää menevän, ainakin näissä viimeisissä kuvissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) haha :D varusteiden sopiminen yhteen oli täys vahinko ku en edes tienny että joku sunnuntaina olisi kuvannut meitä!

      Poista