Sivut

lauantai 23. toukokuuta 2015

Kanget

Keskiviikkona pääsimme Heidin silmän alle yksityistunnille ja koko homman kruunasi kanget. Heidi kirjoitti tallin facebook sivulle, että halukkaille olisi kankitunteja tarjolla. Itse innostuin hommasta heti, koska olinhan saanut kiinnostuksen kankiin, mutta kokemattomuuden vuoksi en ole omien kankien myötä lähtenyt ratsastamaan niillä. 

Maanantaina sovimme, että pidettäisiin klo. 17.15 tunti. Eveliinan tunti oli ennen tuntiani, niin otin Even tunnista muutaman kuvan ja Eve lupasi tuntinsa jälkeen tulla kuvaamaan meitä. Saankin kiittää Eveä hirmuisesti, kun sain ikuistaa tämän tunnin kuvien kera.

Heti tunnin alussa hevosen piti olla reipas ja reagoida mahdollisimman nopeasti esim. pohkeeseen. Kangilla ratsastaminen väsyttää helposti hevosen, joten aika piti saada tehokkaasti käytettyä hyödyksi, ennen hevosen väsähtämistä. Aloitimme ravissa taivuttelulla, ensin asetus sisään, suoristus ja asetus ulos. Sitä kaavaa toistimme muutaman kerran raviympyrällä päädyssä ja vaihdoimme suuntaa, minkä jälkeen sama homma. 

Alun työskentelyn ja verryttelyn jälkeen kun ruvettiin hiukan vaatimaan Saralta, huomasi, että sillä on menty ennenkin kangilla. Sara kuitenkin alkoi painua liian alas, niin piti ruveta ratsastamaan ylös ja eteen. Jossakin vaiheessa laukkaa nostaessa Sara ei nostanutkaan laukkaa, koska oli painunut niin kuolaimelle ja halusi Heidin sanojen mukaan päteä :D Menimme tehtävänä kahdeksikkoa ja kun kahdeksikko oli ns. tehty loppuun tehtiin laukassa pääty-ympyrä ja sen jälkeen jatkettiin kahdeksikkoa ja sitten taas toiselle puolelle pääty-ympyrä. Lopuksi teimme muutaman laukanvaihdon ja pitkillä suorilla piti ratsastaa eteen ja saada askelta venymään.

Sara oli niin hieno, etten voi edes sanoin kuvailla kuinka mahtava fiilis tuolla selässä oikein oli. Saran kanssa on pelkässä kuukaudessakin tapahtunut niin suuri edistys, etten voi oikeasti uskoa sitä. Saan vihdoinkin sanoa, että olen oikeasti kehittynyt Saran kanssa ratsukkona ja sen huomaa. Parempaa opetusmestaria en olisi koskaan voinut toivoa. Seuraavasta kankitunnista pitää kyllä saada teille videomateriaalia! :)


















En ymmärrä miksi kuvat menivät niin huonolaatuisiksi kun latasin ne blogiin tai toisin sanoen miksi ne menivät jpg muotoon... Kamalaa kun ne menevät niin puuroisiksi. Yritän korjata ongelmaa mahdollisimman pian, yksi syy saattaa kuitenkin olla koneen puutteellinen tila, mutta en tiedä.

2 kommenttia: