Sivut

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Lainaratsuja

Olen pitkästä aikaa päässyt menemään muillakin nelijalkaisilla, kuin vain Saralla. Serkullani on Geroma niminen kouluponiruuna, jota pääsin muistaakseni loman alussa kokeilemaan. En tehnyt Geroman kanssa mitään ihmeellistä, yritin vain tutustua poniin. Yllättävää oli kuitenkin se, ettei ollut edes hankala keventää, se vain oli vaikeaa, ettei saanut niin paljoa "tukea" kuin hevosesta saa. Geroma oli hyvin samantyyppinen kuin Sara, mutta oli vielä kaikenlisäksi kova suusta. Pidin kuitenkin Geromasta ja tarkoitus olisi käydä välillä antamassa ponille kurinpalausta kunhan kyydit onnistuvat :)

Yhtenä viikonloppuna pääsin ratsastamaan kaverini Venlan hevosella Fionalla. Hassuin juttu tässä on kuitenkin se, että olen nähnyt Fionan serkuillani pienenä varsana, ennenkuin Venla osti sen. Odotinkin suurella mielenkiinnolla millainen Fionasta on kuoriutunut! Pyrin samallaan tapaan menemään Fionan, kuten menin Geromankin. Tein perusjuttuja ja yritin vain tutustua hevoseen ja sen liikkeisiin. Kun ratsastan uudella hevosella, ensimmäinen kerta on sellainen tutustumiskerta. En osaa, enkä edes halua lähteä ensimmäisellä ratsastuskerralla vaatimaan hevoselta kaikkein vaikeimpia juttuja ja lähteä testaamaan koulutustasoa yms.


Kaverini Eveliina käy ratsastamassa kahta hevosta. Hevoset ovat keskenään läheisriippuvaisia ja siellä ei ole kenttää, joten maasto on pellon ohella vaihtoehto. Eve pyysikin minua ratsastamaan toista hevosta maastoon seurakseen :) Lähdin tietenkin innolla kokeilemaan uutta hevosta. Sain valita menenkö Ponssella vai Bumerangilla, mutta päädyin loppujen lopuksi menemään Ponssella. Halusin pitkästä aikaa päästä menemään suomenhevosella. Maasto oli kokonaisuudessaan rentouttava ja kaikki sujui ilman ongelmia. Askellajeihin oli hieman totuttelemista, mutta muuten ei ollut ongelmaa.


Olen kyllä ollut niin onnellinen ja kiitollinen siitä, että olen päässyt tutustumaan uusiin hevosiin. On virkistävää ja jotenkin todella palkitsevaakin kun pääsee muiden hevosilla ratsastamaan. Kaikkein parasta on kehittyä oman hevosen kanssa, mutta kyllä sitä kaipaa paljon erilaisiakin hevosia oman rinnalle vaihteluksi. 

7 kommenttia:

  1. ai onko se fiona venlan oma?:o mä luulin että se vaan liikuttaa sitä ku sehän ratsastaa monilla muillaki, esim. kertulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa anonyymi! Katri ei varmaankaan pistä pahitteeksi jos vastaan tähän :) Fiona on tosiaan vuoden vanhasta asti ollut mun vanhemmilla omistuksessa, jonka jälkeen serkulla ratsukoulutuksessa. Tällä hetkellä se on ihan mun oma heppa ja tosiaan meillä aina asunu. En myöskään Kertun lisäksi muita hevosia liikuta säännöllisesti. :) En tiedä mitä tarkoitit näillä "monilla muillaki" hevosilla, mutta Kerttu on tällä hetkellä ainoa liikutusheppa, jos Fionaa ei lasketa. :) -Venla-

      Poista
    2. Aa okei, selvä! Luulin vaan että liikuttelet muitaki heppoja, oli siis vain väärinkäsitys. :)

      Poista
  2. Toi on kyllä niin mahtavaa, jos on mahdollisuus ratsastaa muitakin hevosia oman lisäksi! :) Fiona on kyllä todella upean näköinen hevonen :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kiva ku on sihen mahdollisuus! Fiona on kyllä hieno :) varsinkin kun itsellä kyseisestä rodusta ei sen kummemmin ole kokemusta jne.

      Poista
  3. Oli tosi kiva nähdä välillä joku muukin ratsastaja Fionan seläs ja teidän menoa oliki kiva kattoa! :) Tervetuloo uudestaan vaan joku päivä, Fiona ei varmasti pistä pahitteeksi jos ratsastaja on välillä joku muu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) vaikka itestä tuntui, että olin aivan hukassa! haha :D

      Poista