Sivut

torstai 18. joulukuuta 2014

LUUKKU 18: Joulu

Oon nähnyt paljon kirjoituksia siitä, kuinka lapsille joulussa merkitsee vain lahjat ja koko joulu on oikein kuluttamisen aikaa. Oon sen takia miettinyt jonkin verran mitä joulu minulle oikeasti merkitsee. En voi kiistää sitä, että enkö oikeasti rakastaisi sitä kun saan lahjoja. Lahjojen lisäksi joulu merkitsee todella paljon minulle. 

Joulun aikaan kun herää, kävelee alakertaan rappusia pitkin puuron ja pipareiden tuoksun saattelemana, kun alakerran olohuoneessa kuusen valot loistavat rappusia pitkin tien alakertaan. Se on yksi ihanimmista tunteista vuodessa, varsinkin talvella, kun on synkkää ja pimeää. Joulussa yksi parhaimmista asioista on se tunnelma, kaikki tuntuu huolettomalta ja kaikki ovat iloisia. 

Joulu on myös perheen aikaa, jolloin vietetään läheisten kanssa aikaa hyvien ruokien äärellä. Tie sydämeen käy vatsan kautta ja niin kai se joulukin tekee. Joulu saattaa vaikuttaa kauhean kiireiseltä, mutta silti se on rauhallista aikaa toisaalta.

Mitä joulu teille merkitsee?


Meidän perheellä on tiettyjä perinteitä mitä tehdään joulupäivänä. Joidenkin mielestä ehkä tietyt rutiinit saattavat olla tylsiä, mutta jouluna ne eivät tunnu tylsiltä. Aamulla syömme aina perinteisen joulupuuron, jonka jälkeen menemme kävellen koirien kanssa haudoille viemään kynttilät. Käymme vielä tallilla, annamme Saralle herkkuja ja ratsastan sen, riippuen onko kiire. Kun tallilta tulemme menemmä saunomaan kynttilöiden valoon. Saunomisen jälkeen alamme pikkuhiljaa itse valmistautua, laitamme iltaa varten ruokia pikkuhiljaa valmiiksi, kun joululaulut soivat radiosta. Ilta vietetäänkin ruuan äärellä, läheisten kanssa ja lahjat jaetaan jossakin vaiheessa iltaa. Siinä lyhyesti kerrottuna meidän joulu :)

Onko teillä minkälaisia jouluperinteitä?


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti